GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Mart 2016 Cuma 13:51

Güzelbahçe Berkin Elvan'ı andı

Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan ölüm yıldönümünde Güzelbahçe’deki kendi ismini taşıyan parkta düzenlenen törenle anıldı.

Yaka Mahallesi’ndeki Berkin Elvan Parkı’nda düzenlenen törene CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu, CHP Milletvekili Musa Çam, CHP İl Yöneticisi Ednan Arslan, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmalar yapıldı. CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu anma töreninde yaptığı konuşmada kötülüklerin ve ölümlerin sıradanlaştığı bir ülkede yaşadıklarını belirterek, “Bu parkın anlamı ve amacı gezi ruhunu yaşatmaktır, gezi şehitlerini yaşatmaktır. Şairin dediği gibi elbet bir gün saraylar ve saltanatlar çökecek” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da “Bizler yaşatmayı şiar edinirken, onlar kindar ve dindar nesiller yetiştirerek öldürmeyi şiar ediniyorlar” diye konuştu.

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan ise “Berkin 15’inde bir fidan dı, şimdi bir çınar oldu. Demokrasiyi, cumhuriyeti, birliği, beraberliği, barışı savunmak vatan hainliği ise biz vatan haini olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam da “Mısır’da ölenler için rabia işareti yapanlar, Berkinleri, Ali İsmail Korkmazları terörist ilan ettiler. Bu gençlerimizi öldürenler toroslardır, Ama bizim inançlı, yurtsever gençlerimiz olduğu sürece demokrasi ve cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacak” dedi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de “Berkin’in cansız bedenine bile tahammül edemediler. Berkin’in heykelini parçaladılar. Ama Berkin Elvan, biz yaşadığımız sürece burada yaşayacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Devrim Seyrek, Berkin Elvan için yazılan bir türküyü seslendirdi ve ardından anma törenine katılanlar ellerindeki karanfilleri Berkin Elvan’ın heykelinin önüne bıraktı.