GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Ocak 2017 Pazartesi 12:58

Güven: Teklife karşı mücadelenin 1 numaralı ili İzmir’dir!

CHP İl Başkanı Güven mecliste oylanacak anayasa değişikli teklifi ve sonrasında yaşanacak süreç için, “Bu teklif için sert mücadelenin 1 numaralı ili İzmir’dir. Meclisin başlamasıyla birlikte bu iş start alacak. Çarşamba günü ilçe başkanları toplantısında yol haritası belirlenecek” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu.

Ankara’da gerçekleşen il başkanları toplantısı hakkında değerlendirmeler yapan Başkan Güven, anayasa teklifi için partinin aldığı sert muhalefet kararının İzmir’den start alacağını da sözlerine ekledi.

Güven Ankara zirvesi için, “Olumlu bir havada geçti. Herkes bu anayasa oylamasının meclis ve sonrasıyla ilgili son derece dinamikti. Moralliydi. Başarılı bir toplantı oldu. Mücadele kararı çıktı” dedi.

1 NUMARALI İL İZMİR’DİR
Mecliste oylanacak olan anayasa teklifi ve sonrasında yürütülecek propaganda süreci hakkında konuşan, “Bu teklif için sert mücadelenin 1 numaralı ili İzmir’dir. Sonrasında İstanbul Ankara’dır. Üç büyük kent bunun öncülüğünü yapacak. Meclisin başlamasıyla birlikte bu iş start alacak. Gereği yapılacak. Çarşamba günü il binasında saat 15:00’te ilçe başkanları toplantısı yapacağız.  Yol haritası belirlenecek. Görev ve amacımız, cumhuriyetten, parlamenter sistemden yana olan tek adamlık sistemine ‘hayır’ diyen tüm muhalif gurupların canlanmasını sağlamaktır.  Bu anayasaya karşı çıkmak sadece bizim görevimiz değil. MHP’nin de çizgisi var. Genel başkanlarının o çizgide değişimleri var. Geçmişte aleyhte konuşmaları var. Bir anda değiştiriyorsun. MHP tabanı kabul etmiyor. Tek adamlık sistemine ‘dur’ demesi gerekiyor. Böyle bir kamuoyu rüzgarının esmesi gerekiyor. Acilen tüm demokrasi güçlerinin ortak bir paydada bu enerjilerini göstermeleri gerekiyor. CHP olarak bu süreçte parti bayraklarıyla değil ülkemizin bayrağıyla bu propaganda çalışmalarına destek vereceğiz. Bu iş artık CHP değil Türkiye meselesidir. Hep birlikte ancak başarabiliriz” ifadelerini kullandı.

İLK FIRSATTA GELECEK
Öte yandan CHP İl Başkanı Güven, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir Adliyesi’ne yapılan saldırı sonrası Şehit Polis Fethi Sekin ve adliye görevlisi Musa Can için düzenlenen törenlere katılmamasına yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

Güven, “Olumsuz bir durum yok. Genel başkanımız ailelere tam destek içinde. Sadece çok yoğun programı vardı. O gün Tekirdağ’daydı. Sabah buradaki cenaze programına katılabilmesi için bazılarını iptal etmesi gerekiyordu. Bir gün sonrasında il başkanları toplantısı yapıldı. Arkasından da PM toplantısı vardı. Korkunç bir yoğunluk... İlk fırsatta gelecek. Bunu söyledi. ‘Şehit ailelere taziyede bulunacağım’ dedi.  Biz de aynı kararlılıkta o ailelere sahip çıkacağız. O konuda sıkıntı yok” dedi.