GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
21 Aralık 2016 Çarşamba 10:24

Güven İslamoğlu İTK’lı öğrenciler ile buluşacak

İzmir Özel Türk Koleji, Türkiye’nin önde gelen isimleri ile İTK’lı öğrencileri buluşturmaya devam ediyor. CNN Türk’ün kuruluşunda da yer alan başarılı TV Programı Yapımcısı ve Yönetmen Güven İslamoğlu, İzmir Özel Türk Koleji öğrencileri ile buluşacak.

Hazırlayıp sunduğu TV programlarıyla dünyanın ve Türkiye'nin çevre gündemini izleyici ile buluşturan, Türkiye’yi gezerek kitleleri doğa ile barışık yaşamaya teşvik etmeyi amaçlayan Güven İslamoğlu, bilgi ve deneyimlerini İTK’lı öğrenciler ile paylaşacak.
Yapmış olduğu program ve belgeseller, aldığı uluslararası ödüller, sporcu ve çevreci çok yönlü kişiliği ile dikkatleri üstüne toplayan İslamoğlu, 21 Aralık Çarşamba günü İTK’lı öğrencilerle bir araya gelecek.
 

Güven İslamoğlu Kimdir?
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Basın Yayın Mezunu. Meslek hayatına 1990 yılında TRT  Ankara Televizyonu Gün Başlıyor programında yönetmen yardımcısı olarak başladı. 1992 yılında HBB için hazırlanan bir yarışma programının yönetmenliğini yapmak üzere İstanbul’a geldi. Bir daha geri dönmedi. HBB’nin ardından Arena  ve Prizma programlarının yönetmenliğini yaptı. Daha sonra Show ve Star televizyonlarında muhabir olarak çalıştı. Bu dönemde özellikle sağlık ve çevre konusunda önemli haberlere imza attı.

Reha Muhtar’la rating mücadelesine girildiği dönemlerde Star Tv yönetiminin isteği üzerine tekrar kamera arkasına geçti. Executive Producer olarak çalıştı. Aynı zamanda haberlerin yönetmenliğini de üslendi. 1999 yılında Mehmet Ali Birand ve Çiğdem Anat’ın Cnntürk’e davetine hayır demedi. Cnntürk’ün kuruluşunda yer aldı. Bir müddet executive producer olarak çalıştı. 1999 da kendi isteği ile yeniden kamera önüne geçti. 2000- 2004 yılları arasında  Senior Reporter olarak çalıştı. Bu dönemde 350’ye yakın habere imza attı. Canlı yayın performansıyla dikkat çekti. Ecevit, Kıbrıs, Annan Planı, Ağrı Dağı’na By Pass Tırmanışı, Balina Operasyonu, Kar Güreşi belgesellerini hazırladı. Türkiye karasularında ilk defa kaşalot türü balinayı görüntülemeyi başardı. Balıkçı ağlarına takılan yaralı balinanın kurtarma operasyonunu konu alan “Balina Operasyonu” adlı belgesel uluslararası WWF ( World Wide Foundation ) tarafından en iyi belgesel ödülünü aldı. 7 yıldan beri  Her Evde/Yerde Bir Haber Var, Alternatif Rota ve Yeşil Doğa adlı programları dönüşümlü olarak hazırlayıp sunuyor.