GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Nisan 2017 Çarşamba 09:15

Güven'den 'plaketli' teşekkür turu: Rekor kıran ilçelerden başladı

CHP İl Başkanı Güven, referandumda 30 ilçede 'hayır'ın önde çıkması sonrasında ilçe başkanlarına gönderdiği teşekkür mektubuna plaket de ekledi. Güven'in ilk durağı birinci ve ikinci bölgenin rekor kıran ilçeleri Karşıyaka ve Narlıdere oldu.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, referandumun ardından ilçe başkanlarına gönderdiği teşekkür mektubu sonrasında plaket turuna çıktı.

İzmir'deki 30 ilçenin tamamında 'hayır’ın önde gelmesini kutlayan İl Başkanı Güven, kentteki ilçe başkanlarına tek tek giderek süreçteki çalışmalarından ve halk oylaması sonucunda alınan başarılı neticeden dolayı plaket verecek.



İKİ BÖLGENİN BİRİNCİLERİNDEN BAŞLADI
İlk olarak 2'inci bölgede en yüksek oyu alan Karşıyaka'nın İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'ı ziyaret eden Güven'in ikinci durağı 1'inci bölgede ve İzmir'de rekor kıran Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat oldu.  Başkan Güven süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞKANLARIMIZA ÇALIŞMALARDAN VE SONUÇTAN DOLAYI JEST YAPMAK İSTEDİK
Güven, "İlçe başkanlarımız sürece önemli katkı koydular. Özellikle 8 ilçede belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz de örgütlerimize destek oldular. Bu çalışmalar 30 ilçeyi almamızı sağladı. Bu İzmir'in başarısıdır. Her şeye rağmen kazanılmış bir başarıdır. Örgütümüze süreçte çalışmalardan dolayı jest yapmak istedik. Zor olan yerler vardı, taktirlerimizi sunmak istiyoruz. İlçelerimize giderek vermek istiyoruz. Karşıyaka'dan başladık, Narlıdere ve diğerleri diye gidecek" dedi. 



DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ
Güven yaşanacak süreç için ise, " İşe şimdi başlıyoruz. 8 ilçe çalışmalarını çok önceden başlatmıştık. Bazı belediye başkanları 'Bunların burada ne işi var, seçim yok' diyordu. Siyaset sürekli yapılan bir iştir. 8 ilçede başarılı olmamızın altında yatan bu çalışma ve düşüncedir. Bu çalışmaları devam ettireceğiz. Daha yolun başındayız. Bizim görevimiz partimizi hem genelde hem yerelde iktidar yapmaktır" açıklamasını yaptı.

İZMİRLİLERİN BAŞARISIDIR!
Referandum sonucu için konuşan Güven, "Başarı İzmirlilerin başarısıdır. Atatürk ve cumhuriyete değer veren tüm seçmenler vardır. AKP'nin de MHP'nin de bizim zaten çoğunluğumuz hayır veren kesimin içindedir. Bizim oyumuz diye bir şey söylemiyoruz. Ama bu seçmenlerle birlikte mücadeleye devam etmek istiyoruz. Bu iktidarın devamına artık dur demek için ülkede yeni siyasi anlayışın iktidar olabilmesi için tüm hayır demiş arkadaşların birlikte başarılı bir siyasi sonuç almasını istiyoruz. Bizim çağrımız; birlikte yürümektir" ifadelerini kullandı.