GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Ağustos 2016 Çarşamba 16:45

Güven'den başkanlarla ilk zirve: CHP'de neler konuşuldu?

İl Başkanı Güven ve yönetimi göreve geldikten sonra ilk kez örgütle bir araya geldi. İlçe başkanları toplantısına Bornova İlçe Başkanı Kavalar ve Bayraklı İlçe Başkanı Alper ise katılmadı. Güven'den başkanlara önemli mesajlar geldi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Örgütü'nde Alaattin Yüksel'in şok istifası sonrasında yönetim kurulunun tüzük gereği oy birliğiyle seçtiği yeni başkan Asuman Ali Güven ilçe başkanlarıyla ilk kez bir araya geldi.

İl Başkanlığı’nda yapılan ve yönetim kurulundan bazı isimlerin de katıldığı toplantıda gözler Güven yönetimine muhalif başkanların üzerindeydi…

Önceki dönem Yüksel’e ve yönetimine de muhalif olan başkanlardan Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ve Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper toplantıya katılmazken, Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak salonda yerini aldı. Bornova İlçe Örgütü'nün toplantıya temsilci gönderdiği belirtildi.  

BENİM İÇİN İLÇE BAŞKANLARI HER ŞEYDEN ÖNEMLİDİR!
Toplantıda Güven’in süreci değerlendirdiği ve ilçe başkanlarından tek tek görüş aldığı belirtildi. Güven birlik beraberlik ve barış mesajları verirken ileriye dönük çalışmalardan da bahsetti. 

CHP İl Başkanı sandıkların tamamlanması ve etkili siyaset yapılması yönünde yol haritası çizdi. Güven’in başkanlara, “Benim için her şeyden önemli ilçe başkanları ve örgütüdür” dediği öğrenildi. 
İlçe başkanlarının ise sürecin iyi idare edilmesinden ve kavgasız, gürültüsüz bir sonuç alınmasından dolayı İl Başkanı Güven'e teşekkür ettikleri öğrenilirken, başkanların tam destek içinde olduğu ifade edildi. 

Toplantıda İzmir’de 30 Ağustos büyük bir tören yapma kararı alınırken, 9 Eylül’de hem kentin kurtuluş hem de partinin kuruluş yıldönümü nedeniyle etkili bir organizasyon yapılması kararına varıldı. 

YÜKSEL DÖNEMİ RAHATSIZLIĞI!
Öte yandan ilçe başkanlarının süre kısıtlaması olmadan söz almaları karşısında memnuniyetlerini bildirdikleri öğrenildi. Bazı başkanların Yüksel dönemine atıfta bulunarak ilçe başkanlarının toplamamasından dolayı geçmiş döneme dair rahatsızlık ve kırgınları olduğu bildirildi. 

Bazı başkanlar da, “Belediye başkanlarını toplandıktan sonra ilçe başkanlarını toplamasına gerek kalmıyordu” şeklinde görüş bildirdi. 

İMZA KAMPANYASI ÇALIŞMASI
Ayrıca üniversitelerin durumu ve öğrencilerin sorunları da konuşulduğu toplantıda ilçe başkanları tarafından kapatılan FETÖ’cü yurtların vakıflara verilmesi yerine kredi yurtlar kurumuna devredilmesi için çalışmalar yapılması önerisi getirildi. Yurtların öğrencilere tahsis edilip devletin bünyesine verilmesi için imza kampanyasının başlatılacağı belirtildi.