GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
5 Nisan 2022 Salı 14:46

Günlerce nöbet tutmuşlardı... Caferbeyliler heyet karşısında tam kadro!

Köy merasına yapılmak istenen çöp tesisine karşı direnen Caferbeylilerin açmış olduğu iptal davasında bugün bilirkişi incelemesi gerçekleşti. Köylüler, heyeti ‘Çöp İstemiyoruz’ pankartı ile karşıladı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Caferbey Köyü’nün sınırları içerisinde, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan katı atık transfer istasyonun hayata geçirilmesi için 15 Kasım 2021’de bölgeye iş makineleri getirilmiş, buna karşı köylüler meralarında nöbete başlamıştı. Köylülerin direnişi sonrasında tesisi yapacak taşeron şirket makinelerini geri çekmişti. Projenin iptali için yürütmenin durdurulması ve iptali davası da açılmıştı.

Manisa 2. İdare Mahkemesi mahkeme heyeti ve mahkemenin görevlendirdiği bilirkişi heyeti bugün katı atık transfer istasyonunun yapılmak istendiği bölgede incelemede bulundu. Caferbeyliler mahkeme heyetini ‘Çöp İstemiyoruz’ pankartı ile karşıladı. Keşif duruşmasında Caferbeyliler, söz konusu tesisi neden istemediklerini de anlattı.

'VİCDANA UYGUN BİR KARAR BEKLİYORUZ'
Keşif duruşması sonrasında açıklamada bulunan Caferbeylilerin avukatı ve aynı zamanda Salihli Çevre Derneği Başkanı Avukat Seçil Ege Değerli, mahkeme ve bilirkişi heyetine köyün güzelliklerini anlattıklarını belirterek, “Doğamızın nasıl korunması gerektiğini söyledik. Özellikle bölgede yoğun olarak yapılmakta olan zeytinciliğin ve üzüm bağcılığını dile getirdik ve küçükbaş hayvancılık için bu meranın ne kadar önemli olduğunu ifade ettik. Ayrıca köyümüzün içme suyunun ve tarımsal sulama sularının geçtiği bir bölge burası... Bilirkişi heyetinin bilimsel gerçeklere, hakka ve vicdana uygun bir şekilde karar vereceğini ve buna uygun bir rapor yazacağını umut ediyor ve bekliyoruz. Bütün bir köy halkı olarak ve Salihli Çevre Derneği olarak direnişimize devam ediyoruz." dedi