GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Ocak 2020 Çarşamba 18:40

Gündem Selçuk krizi: Genel merkezde ‘Roman’ zirvesi!

İzmir Milletvekili Purçu’nun Selçuk’ta Roman köyü yapmak için aldığı arazinin kriz yaratması sonrasında CHP Lideri, İl Başkanı Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmir Milletvekilli Purçu ve Selçuk Belediye Başkanı Sengel genel merkezde bir araya geldi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun Selçuk’taki Belevi Mahallesi’nde aldığı ve Roman köyü yapmak istediği arazi sorun çıkarınca Ankara’da bir zirve gerçekleşti.

Vekil Purçu’yu partisine mensup Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile karşı karşıya getiren gelişme sonrasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu duruma el attı.

CHP Lideri, genel merkezde İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Selçuk Belediye Başkanı Sengel, İzmir Milletvekili Purçu ile bir toplantı düzenledi. Buluşmada Kılıçdaroğlu’nun konuyla ilgili detaylıca bilgi aldığı aktarıldı. 

Ayrıca İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır ve AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle de konuyla ilgili açıklamalar yapmış ve Purçu’yu hedef almıştı. Purçu krizle ilgili sessizliğini koruyor.