GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Nisan 2020 Cuma 12:45

Gündem korona: AK Partili Dağ, İzmir'in test ve vaka oranlarını açıkladı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir’deki günlük test ve vaka oranlarını karşılaştırmalı olarak yayınladı. Dağ açıklamasında “İstatistikler hem Türkiye’de hem de İzmir’de bize moral verse de tedbiri elden bırakmamalıyız. Hareketimizi olabildiğince azaltmalı ve izolasyonu arttırmalıyız” dedi.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’de Koronavirüs salgının en yaygın görüldüğü kentlerden olan İzmir’deki vaka sayıları merak konusu olmuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye’deki ve İzmir’deki test ve vaka oranlarını karşılaştırmalı olarak yayınladı. Açıklamada “İstatistikler hem Türkiye’de hem de İzmir’de bize moral verse de tedbiri elden bırakmamalıyız. Hareketimizi olabildiğince azaltmalı ve izolasyonu arttırmalıyız” dedi.

Dün SonSöz TV’nin canlı yayınına katılan Dağ, İzmir’deki vaka sayıları ile ilgili olarak açıklamalarda bulunmuştu. Dağ, “Türkiye’nin ortalaması üzerinde kesinlikle değiliz. Altında da değiliz. İzmir’de yaşamayan bir grup, siyasi ikballeri için hep bu kenti kullanma derdinde. İzmir üzerinden bir dizayn yapma uğraşları var. İzmir’e bir sıfat koymaya çalışıyorlar. Bu süreç başladığında da İzmir’de vaka çok, hayat kötüye gidiyor’ dediler. O zaman da veriler elimizdeydi ama süreç Sağlık Bakanı üzerinden gidiyor diye kamuoyuyla paylaşmadık. Panik yapılacak durumu o anda da görmedik. Yatak kapasitesiyle ilgili açıklamayı da yaptım. İzmir’de süreç iyi gidiyor, paniğe gerek yok. Biraz daha evde kalacağız. Her gün vakalar geldiğinde ben İzmir ile Türkiye’yi oranlıyorum. Allah’a şükür burada bir farklılık yok hatta bu oran düşüyor. Bu oran sürekli bir noktada duruyor” demişti.