GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Kasım 2023 Pazartesi 15:18

Gündem: Deniz patlaması... Kordon’a ‘Volendam modeli’ önerisi!

Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Kordon’da su taşkınlarının yaşanmaması için yeni bir model önerdi. Şanlı, “Hollanda deniz seviyesinin 6 metre altında olmasına rağmen önlemini almış. Hollanda’da bir balıkçı kasabası olan Volendam’da vuran dalgalar geriye doğru sirkülasyon yapıyor. Taşkınların önlenmesini sağlıyor. Ayrıca bir estetik de katıyor. Bu bize rol model olabilir” dedi.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- İzmir'de fırtına ve yağış sonrası meydana gelen deniz taşmasından kentte bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi.  En çok zarar gören yerlerden olan Konak'ın Alsancak semtinde su tahliye ve temizlik çalışmaları devam ederken büyük maddi kayıp yaşandı.

Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, yaşanan taşkının doğal bir afet olduğunu belirtti. Şanlı önlemlerin alınması gerektiğini kaydederek ‘Volendam’ modelini önerdi.

MECLİS ÜYELERİMİZİ HOLLANDA’YA GÖNDERELİM, ÖRNEKLERİ ALIP BİZE SUNSUNLAR
Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Şanlı, esnaflara geçmiş olsun dileğinde bulunarak “Hollanda deniz seviyesinin 6 metre altında olmasına rağmen önlemini almış. Hollanda’da bir balıkçı kasabası olan Volendam’da vuran dalgalar geriye doğru sirkülasyon yapıyor. Taşkınların önlenmesini sağlıyor. Ayrıca bir estetik de katıyor.  Bu bize rol model olabilir. Venedik de suların içerisinde olmasına rağmen güzel projeler yapıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve yerel yönetimlere sesleniyorum. Esnafımız bir daha mağdur olmasın. Odalarla, esnaflarla oturalım ne tür önlem alınması gerekiyorsa ortak akılla alalım. Meclis üyelerimizi Hollanda’ya gönderelim. Örnekleri alıp bize sunsunlar. Bir daha bu günleri yaşamayalım. Mesela rögar giderlerimiz deniz seviyesinin altında. Giderin de yükseltilmesi lazım. Yağmurdan değil lodostan korkuyoruz” ifadelerini kullandı.

Şanlı son olarak şu ifadelere yer verdi:

“Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur’a teşekkür ederim pandemide de yanımızda oldular. Bir an önce burası özel bölge ilan edilmeli. Cumhurbaşkanımıza ve milletvekillerine de sesleniyorum. Mağdur olduğumuz gün yanımızda olsunlar”