GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Temmuz 2024 Salı 11:36

Gümrük operasyonunda detay: CHP’li vekilin akrabasına gözaltı!

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet operasyonu gerçekleştirildi. Ekipler tarafından 77 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın amca oğlu Deniz Polat'ın da olduğu bildirildi.

EGEDESONSÖZ- Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "rüşvet" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla haklarında gözaltı kararı verilen 16'sı kamu görevlisi 78 şüphelinin yakalanması için Ticaret Bakanlığı ekiplerinin desteğiyle İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon başlatıldı.

Şüphelilerin adresleri ile Aliağa Gümrük Müdürlüğü binası ve kent genelindeki bazı gümrük müşavirliği firmalarında arama yapıldı.

Aramalarda, bazı dijital materyale el konuldu.

Operasyonda şüphelilerden 77'si gözaltına alındı, 1 şüphelinin de yurt dışında olduğu belirlendi.

Gözaltına alınanlar arasında CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın amca oğlu Deniz Polat'ın da olduğu öğrenildi. Polat yaptığı açıklamada, "Kendime ait olan şirketin devrini yapmıştım. Soruşturma ile ilgili sürece yeni hakim oldum. Emniyetten bilgi alacağım, detaylı açıklamayı daha sonra yapacağım" dedi.