GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Enerji
18 Eylül 2024 Çarşamba 15:05

GS'li eski başkanın projesi bakanlık masasında!

Galatasaray’ın eski başkanlarından Adnan Polat’ın ortağı olduğu Meltem Enerji’ye ait rüzgar enerji santralinin kapasite artışı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından masaya yatırılacak.

EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan aldığı izinle İzmir-Manisa sınırındaki bölgede Ege Rüzgar Enerji Santrali’ni diken Meltem Enerji kapasite artışı için harekete geçmişti. Bakanlığa başvuran şirket izin istemişti.

Şirketin başvurusu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bakanlık, projenin İDK toplantı tarihini duyurdu. Duyuruya göre Bakanlık İnceleme Değerlendirme Kurulu 11 Ekim 2024 tarihinde toplanarak projenin geleceğine karar verecek.

PROJE HAKKINDA
Bakanlığa başvuran şirket, 6 türbin sayısını 12 türbine, gücünü ise 15.2 MWm/13 MWe’den 39,2 MWm/37 MWe’ye çıkarmak için ÇED başvurusunda bulundu. Şirket ayrıca 20 MWe / 20 MWh gücünde enerji depolama tesisi de kurmayı planlıyor.

ÇED sahası İzmir-Manisa 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre “Orman” vasfında alanda kalıyor. ÇED sahası kızıl çam, ceviz ve ardıç ağaçları ile kaplı. Spil Dağı Milli Parkı’na da dört kilometre uzaklıkta kalıyor.

ORTAKLARI KİMLER?
Başvuruyu bulunan enerji şirketinin ortakları arasında Polat Holding’in sahibi Galatasaray’ın eski başkanlarından Adnan Polat da yer alıyor. Şirketin hisselerinin bir kısmı Gürtaş Tarım’a satılmıştı.