GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Temmuz 2023 Perşembe 21:32

Greve 3 kala metroda uzlaşı yok!

İzmir’de ulaşımın ana damarlarından olan metro ve tramvay hatlarında pazartesi sabah başlaması planlanan grev öncesi bugün tekrardan bir araya gelen işçi ve işveren kanadı uzlaşı sağlayamadı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro AŞ ve işveren sendikası SODEM-SEN ile metro ve tramvayda çalışan işçilerin örgütlü olduğu Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında yürütülen 10'uncu dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde de bugün de anlaşma sağlanamadı. 

Uzlaşı sağlanamaması üzerine 31 Temmuz sabahı itibari ile İzmir’in ulaşımının can damarlarından olan metro ve tramvay hatlarında seferler duracak. 

11 MADDE MASADA
625 Metro AŞ işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde şimdiye kadar yapılan görüşmelerde parasal içerikli 11 maddede anlaşma sağlanamadı. İş süreleri, iş riskleri, grup ücretleri, yeni işe alınacakların ücretleri gibi maddelerde ise taraflar anlaşamadı. 

Tarafların yarın yeniden bir araya gelmesi İzmir Metro Genel Müdürlüğü’nde bir araya gelmesi bekleniyor. 

ANA TALEP EŞİTLİK
Sendika kök ücretlerde istediği artışın yanı sıra sonraki altı aylarda enflasyon artı yüzde 5 refah payı oranında zam, ikramiyelerin 112 günden 125 güne çıkarılmasını talep ediyor. Sözleşmede ilk defa raylı sistem ikramiyesi, kıyafet yardımı, bayram harçlığı, taşınma yardımı, yeraltı tazminatı gibi taleplerde yer aldı.