GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Aralık 2018 Salı 12:21

Grevci işçilere maaş yok!

İzmir'de raylı sistemle toplu ulaşım hizmeti verilen İZBAN'da, 10 Aralık'ta başlanan grev sürdürülüyor. Her gün işe gider gibi Alsancak Garı'ndaki sendika temsilciğine giden, ailelerinin de desteklediği İZBAN çalışanları, grevde oldukları sürede maaşlarını alamayacak. Sendika tarafından da işçilere ödeme yapılmayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) ortak işlettiği, raylı sistemle toplu ulaşım hizmeti verilen İZBAN'da, çalışanların örgütlü bulunduğu Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi ile toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca 10 Aralık'ta grev başlatıldı. Seferler yalnızca yolcu yoğunluğunun olduğu 06.00- 11.00 ile 16.00- 22.00 saatlerinde, greve katılmayan az sayıdaki personelle Çiğli ile Anden Menderes Havalimanı arasında yapılmaya başlandı.

- KOCAOĞLU, İZBAN GREVİ İÇİN NE DEDİ?

24 dakikada bir yapılan sınırlı seferler sürdürülürken, İZBAN işçilerinin başlattığı greve, 9'uncu günde de devam edildi. Sabahları işe gider gibi sendikanın Alsancak Garı içinde bulunan temsilciliğine giden personele; sendika, sivil toplum örgütü ve bazı siyasi partilerin ardından aileleri de buraya gelerek, destek verdi. İZBAN personelinin eşleri, çorba ve pişi yaparak, grevdeki işçilere getirdi. İşçilerin çocukları da garda bekleyen babaları ile vakit geçirdi.

Öte yandan İZBAN çalışanları, aldıkları ücretler tartışma konusu olunca maaş bordrolarını dev afiş yaparak, Alsancak Garı girişine astı. (DHA)