GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
3 Aralık 2021 Cuma 08:31

Göztepeli Atakan'a saldırmıştı... Cezası belli oldu!

PFDK, Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu İrfan Can Kahveci'ye, Göztepeli futbolcu Atakan Çankaya'ya saldırdığı için 2 maç ceza verildiğini açıkladı. Göztepeli oyuncu Atakan Çankaya'nın ise disiplin ihlali yapmadığı için ceza almadığı duyuruldu.

EGEDESONSÖZ - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Göztepe-Fenerbahçe maçının devre arasında yaşananlardan ötürü İrfan Can Kahveci'ye 2 maçlık ceza verildiğini açıkladı.

İşte yapılan açıklama; "9- FENERBAHÇE A.Ş. sporcusu İRFAN CAN KAHVECİ'nin, 29.11.2021 tarihinde oynanan GÖZTEPE A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 26.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına" ifadelerine yer verildi. 

ATAKAN ÇANKAYA'YA CEZA ÇIKMADI
Göztepeli Atakan Çankaya'nın ise disiplin ihlali yapmadığı için ceza almadığı duyuruldu.

Atakan Çankaya ile ilgili yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi "Aynı müsabakada GÖZTEPE A.Ş. sporcusu ATAKAN RIDVAN ÇANKAYA hakkında, rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA". 

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI 

İrfan Can Kahveci ve Atakan Çankaya arasında Fenerbahçe-Göztepe maçının ilk yarısında bir kaç kez tartışma yaşandı. İki futbolcu daha sonra devre arasında koridorda karşı karşıya geldi ve kavga etti.

Maçın hakemi Mete Kalkavan bu tartışmanın ardından kartına başvurmadı ve iki futbolcu da ikinci yarıda sahaya yer aldı. Görüntüler sonrasında ortaya çıktı. 

GÖZTEPE'YE PARA, TARAFTARA MEN CEZASI
Öte yandan Göztepe A.Ş.'ye Fenerbahçe maçındaki saha olaylardan ve merdiven boşluklarının dolmasından kaynaklı ceza verildi. Açıklamada "29.11.2021 tarihinde oynanan GÖZTEPE A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde ilk kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 25.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına", "Aynı müsabakada GÖZTEPE A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 32.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına" ifadelerine yer verildi. 

TARAFTARA DA CEZA
Ayrıca bazı Göztepe taraftarlarına çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle bir maç müsabakaya girmeme cezası verildi. Açıklamada "Aynı müsabakada GÖZTEPE A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan GÜNEY TRİBÜN 219, 220, DOĞU TRİBÜN 213 blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine" denildi.