GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
6 Aralık 2020 Pazar 12:55

Göztepe üçte üçe hasret!

Süper Lig'de Ankaragücü ve Demir Grup Sivasspor galibiyetlerinin ardından evinde Hes Kablo Kayserispor'la 1-1 berabere kalan Göztepe, 2.5 yıldır üst üste 3 galibiyet almaya hasret kaldı.

Daha önce Süper Lig'e 14 yıl sonra döndüğü 2017-18 sezonunda iki kez art arda 4 galibiyetlik seri yakalayan Göz-Göz, 2018-19 sezonunun ilk haftalarında üst üste 3 maçta Kayserispor'u 2-0, Trabzonspor'u 2-1, Konyaspor'u da 3-2 yendi. O sezon daha sonra yaşadığı kötü gidişle düşme korkusunu yakından hisseden Göztepe, son haftalarda Başakşehir'i 2-0, Antalyaspor'u 4-1 yendikten sonra kurtuluşunu ilan etme hedefiyle çıktığı maçta Sivasspor'la 3-3 berabere kalınca ecel terleri döküp son 2 haftada Bursaspor beraberliği ile Ankaragücü galibiyetiyle ligde kaldı.

Geçen sezon ikinci yarının ilk haftasında Antalyaspor'u deplasmanda 3-0, ardından yeni evi Gürsel Aksel Stadı'nın açılışında Beşiktaş'ı 2-1 yenen İzmir temsilcisinin 3'te 3 hayali Denizlispor'la deplasmanda 1-1 berabere kalınca bitti. Bu sezon takımdaki koronavirüs vakalarının gölgesinde Ankaragücü'nü 3-1, Sivasspor'u 1-0 yendikten sonra yenik duruma düştüğü Kayserispor karşısında 1 puanı 86'ncı dakikada Soner'in golüyle kurtaran Göztepe, kazanamasa da ligdeki yenilmezlik serisini 5 maça çıkardı.

Bu sezon ligde oynadığı 10 maçta yalnız Fenerbahçe önünde tek mağlubiyet alan, 3 galibiyet, 6 beraberlik elde eden Göz-Göz 15 puana ulaştı. Sarı-kırmızılı ekip ligde 9 Aralık Çarşamba günü erteleme maçında sezonun flaş ekibi Aytemiz Alanyaspor'u ağırlayacak. (DHA)