GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Haziran 2017 Salı 15:51

Göztepe’nin zaferi Meclis gündeminde

Süper Lig’e yükselen Göztepe’nin elde ettiği büyük başarı Meclis’in de gündemindeydi. Parti grupları adına konuşan CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit ve AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, Göztepe için başarı temennilerinde bulundu.

EGEDESONSÖZ- TFF 1. Lig Play-Off maçında Eskişehirspor’u yenerek Süper Lig’e çıkan Göztepe’nin başarısı Meclis’in de gündemindeydi.

İZMİR’İN DAĞLARINDA ÇİÇEKLER AÇTI!
Parti grupları adına yapılan konuşmalarda ilk olarak CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit konuştu. Yiğit konuşmasında şunları söyledi:

“Tarihi başarılarla dolu olan ve Türk spor tarihinde ilk kez yarı final oynayan Göztepe adeta yeniden doğdu. Antalya’daki final maçının ardından İzmir’in dağlarında çiçekler açı.  Ülkemizin de bildiği gibi futbol sadece futbol değildir. Şampiyonlukta başta Göztepe yöneticilerine, teknik direktör Yılmaz Vural’a, oyunculara, büyük taraftarına emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Darısı İzmir’in diğer kulüplerinin başına. Final maçında yenilen Eskişehirspor’un da önümüzdeki yıl Süper Lig’e çıkmasını temenni ederim”

GURURUMUZ BÜYÜKTÜR!
AK Parti grubu adına konuşan İzmir Milletvekili Necip Kalkan yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İzmir’de hepimizi çok sevinçli ve mutluyuz. Türkiye’nin en köklü spor kulüpleri İzmir’de kurulmuştur. İzmirspor, Altay, Göztepe, Altınordu, Karşıyaka bunların hepsi aynı anda birinci ligde oynamış takımlardır. Bir semtin adını taşıyan ve dünyada seyirci rekoru takım İzmir’dendi. Türkiye’nin Avrupa kupasında ilk yarı finali oynayan takımı Göztepe’dir. 14 yıl aradan sonra İzmir’imizi Süper Lig’de temsil edecek takım Göztepe’dir. Gururumuz büyüktür. Göztepe’nin Süper Lig’e çıkması İzmir’in ticaretinin ve turizminin canlanması anlamına gelir. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın destekleriyle diğer kulüplerimizde süper lige çıkacaktır”