GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
3 Ekim 2017 Salı 14:17

Göztepe'den milli çıkarma: Tam 5 oyuncu...

Süper Lig'de Medipol Başakşehir yenilgisine rağmen 7 haftayı 13 puanla 4'üncü sırada tamamlayan Göztepe'nin yıldızları, ülkelerinin milli takımlarına çıkarma yaptı.

Milli maçlar için sezona verilen 1 haftalık arada sarı-kırmızılıların 5 futbolcusu, ülkelerinin formasını giyecek. A Milli Takım'ın 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda 6 Ekim'de Eskişehir'de İzlanda, 9 Ekim'de deplasmanda Finlandiya ile oynayacağı karşılaşmaların aday kadrosuna çağrılan Sabri, 35 yıl sonra ay-yıldızlılara giden ilk Göztepeli futbolcu olmuştu.

Galatasaray'dan Göztepe'ye transfer olduğu dönemde tartışma yaratan 33 yaşındaki futbolcu, ligdeki müthiş performansıyla 6 yıl sonra yeniden milli kadroya girmeyi başardı.

Sarı-kırmızılı formayla geçen sezon TFF 1'inci Lig'de 21, bu sezon ise Süper Lig'de 7 maçta 7 gol atarak kalitesini tekrar ispatlayan Adis Jahovic de performansıyla milli takıma döndü. 1 yıl aradan sonra milli takıma gidecek Makedon golcü, ülkesinin Dünya Kupası elemelerinde 6 Ekim'de İtalya ve 10 Ekim'de Lihtenştayn maçlarında forma giyecek. Göztepeli Rotman, Slovenyan Milli Takımı'nda 5 Ekim'deki İngiltere ve 8 Ekim'deki İskoçya sınavlarında boy gösterecek. Kaleci Beto, Ronaldo, Pepe, Quaresma gibi yıldızların olduğu Portekiz Milli Takımı'nda 7 Ekim'de deplasmanda Andorra, 10 Ekim'de İsviçre'ye karşı oynayacak. Traore ise 6 Ekim'de Mali'yle karşılaşacak Fildişi Sahilleri Milli Takımı'na davet edildi. (DHA)