GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Nisan 2024 Cumartesi 12:35

Gözler Tugay'ın adaylık ilanı sonrası işçi alımlarında… O personeller işten çıkarılacak mı?

Aday belirleme sürecinin ardından CHP’li yeni belediye başkan adaylarının en şikayetçi olduğu konuların başında belediyelere personel alımı geliyordu. Aday belirlenmesinin ardından yapılan alımlar konusunda açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, “Belediyeyi bırakıyorsun, giderken eleman alıyorsun. Tugay işten çıkarsa da hakkı olduğuna inanıyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ- 31 Mart Seçimleri’nin ardından belediyelerde devir-teslim törenleri devam ediyor.
Belediye başkan adaylığı sürecinden itibaren başkan adaylarının en şikayetçi olduğu konuların başında belediyelere personel alımı olmuştu. İzmir’de aday olarak belirlenmeyen mevcut belediye başkanları ciddi sayıda personel alımı yapmıştı. Başkan adayları alımlarla ilgili olarak mevcut belediye başkanlarını genel merkeze şikayet emişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde de benzeri bir durumun yaşandığı ile ilgili olarak iddialar da bulunmaktaydı.

Konuyla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, SonSöz TV’de katıldığı programda açıklamalarda bulundu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Kocaoğlu, adayın belirlenmesinin ardından yapılan personel alımının sakıncalı olduğunu söyledi.



TUGAY İŞTEN ÇIKARSA HAKLI!
Bu kişilerin işten çıkarılabileceğini belirten Kocaoğlu “Belediye başkan adayı belirlendikten sonra işe alınanları belediye başkanı değerlendirebilir. Çünkü bu kör parmağın gözüne hikayesidir. Belediyeyi bırakıyorsun, giderken eleman alıyorsun. Tugay işten çıkarsa da hakkı olduğuna inanıyorum. Cemil Tugay aday olarak belirlenmiş. Belirlendiği tarihten itibaren alınanlar niye alınıyor? Bu 1-2 taneyse diyecek birşey yok ancak 300-500 kişi alınmışsa bu olmaz. Zaten personel sayısı fazla” açıklamasını yaptı.

26 BİN İDEAL RAKAMDIR
Kendi dönemindeki personel alım konusunu anlatan Aziz Kocaoğlu, “Kocaoğlu'nun son döneminde de 7 bin kişi alnmış, bu dönem de 7 bin kişi arttı dediler. O 7 bin kişinin nüfusun yüzölçümünün yüzde 55'inin büyükşehire bağlandığı tarihtir.Yani oralardan bağlanırken artan sayıdır.  Aslında 26 bin 500 ile devrettim ben. 26 bin bence büyükşehirin ideal rakamıdır. Belediye başkanı aday olsaydım emekliliği dolanlardan 500 kişiyi seçimden önce emekli ederdim” dedi.