GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Ocak 2020 Perşembe 10:33

Gözler Menderes’te: Tartışılan tesis için ihale tarihi belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’e yapılması planlanan İzmir İli Güney-2 Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi Kurulması ve İşletilmesi İşi için ihale tarihi belli oldu. Projenin maliyetiyle ilgili de rakamlar yansıdı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Menderes’te yapmayı planladığı entegre katı atık yönetim tesisi için kentte AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasında başlayan tartışma devam ediyor.

AK Parti kanadı Menderes’te tesisi istemezken Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve CHP’liler de doğaya herhangi bir zararı olmayacağını ifade ettikleri tesisin modern yapıda hayata geçeceğini savundu.

Daha sonrasında tartışmalar sonlanmazken Büyükşehir Belediye Başkanlığı encümende karar almıştı. Kararda, ‘İzmir İli, Menderes İlçesi, Gölova-Çakaltepe Mahallesi civarında "İzmir İli Güney 2 Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi'nin Kurulması ve İşletilmesi İşi"nin Kapalı Teklif Usulü ile ihale edilerek yaptırılması için ilana çıkılması hakkında’ ifadeleri yer almıştı.

Gelinen süreçte tartışma çıkaran tesisin ihale tarihi belli oldu. İhalenin 13 Şubat Perşembe günü sat 14:00’te gerçekleşeceği duyuruldu.

Projenin tahmini bedelinin 147 milyon 494 bin 116 bin lira 67 kuruş, geçici teminat miktarı 4 milyon 424 bin 823 lira 50 kuruş olduğu belirtildi.