GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Nisan 2018 Pazartesi 16:51

Gözler kıdemli başkana çevrildi: İstifa edecek mi?

Genel seçim öncesinde milletvekili adayı olmak isteyen isimler çalışmalara başlarken İzmir’de gözler AK Partili belediye başkanlarına çevrildi. Ödemiş’in kıdemli Belediye Başkanı Mahmut Badem’in Ankara’dan gelecek işareti beklediği belirtildi.

EGEDESONSÖZ- Genel seçimler için 24 Haziran tarihi açıklanırken aday adayları nabız yoklamaya başladı. Yüksek Seçim Kurulu’nun 26 Nisan'a kadar süre verdiği seçim takvimi içinde aday listelerinde yer almak isteyen partililerin genel merkez ile yakın teması sürüyor.

Ciddi rekabete sahne olacak İzmir’de gözler yerel seçim sonuçlarının ardından başkanlık koltuğuna oturan AK Partili belediye başkanlarına çevrildi. Başkanlar arasında kıdemli olan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in Ankara’dan gelecek işareti beklediği öğrenildi. Ödemiş’te 2004-2009 yılları arasında belediye başkanlığı görevinde bulunan Badem bir dönem aranın ardından 2014 yılı yerel seçimlerinde yeniden belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. İki dönemdir ilçede belediye başkanlığı yapan Badem’in gönlünden milletvekilliğini geçirdiği biliniyor. Yakın çevresine ve siyaset arkadaşlarına milletvekili olmak istediğini ifade eden Badem, listelerin hazırlanması konusunda karar verici olan Başbakan Binali Yıldırım’dan gelecek işareti bekliyor. Badem’in parti kulislerine yansıyan bilgilere göre nabzı ölçtükten sonra görevinden istifa edip etmeme kararı vereceği öğrenildi.

AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda eski İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın yardımcısı olarak da görev yapan Badem’in siyasi geçmişinde “siyasi hukuk işler başkanlığı” gibi kritik görev de bulunuyor. Uzun yıllar Telekom’da üst düzey yöneticilik yapan Badem, görevdeyken Akay’ın yerine il başkanı olarak da düşünülmüştü. Badem, il başkanlığındaki görevinin ardından yerel yönetim çalışmalarına 2014 yılından itibaren Ödemiş’te devam ediyor. Partinin Menderes Havzası’nda önemli bir aktörü olarak öne çıkan Badem’in son kararını önümüzdeki günlerde vermesi bekleniyor.

Öte yandan Başkan Badem'in milletvekilliği adaylığı için belediye başkanlığından istifa etmesi gerekiyor. İstifası halinde yasa gereği belediye meclisinden bir isim belediye başkanı olarak meclis tarafından seçilecek.