GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Aralık 2018 Cuma 10:54

Gözler Genel Merkez'deki toplantıda: Listede İzmir var mı?

Daha önce 24 Aralık'ta yapılacağı belirtilen CHP PM toplantısı, İYİ Parti ile ittifak görüşmelerinin olumlu sonuçlanması nedeniyle 18 Aralık Salı gününe alındı. PM'de İYİ Parti ile yapılan yerel seçim ittifak metninin yanı sıra CHP'nin İstanbul adayının da görüşülmesi bekleniyor. İzmir adayının ise diğer PM toplantısının ardından ilan edilebileceği bildirildi.

CHP Parti Meclisi (PM), yerel seçim gündemi ile 18 Aralık Salı günü toplanacak.

Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile birlikte, Antalya, Adana ve Bursa adaylarının da açıklanması bekleniyor.

Habertürk'ten Ömer Topsakal'ın haberine göre İYİ Parti işbirliğinin olumlu sonuçlanmasının ardından aday çalışmalarına hız verildi. Daha önce 24 Aralık'ta yapılması planlanan Parti Meclisi toplantısı, 18 Aralık'a çekildi. CHP'nin kritik toplantıda birçok büyükşehir adayını açıklaması bekleniyor, gözler ise büyükşehirlerde...

İMAMOĞLU İSMİ AÇIKLANABİLİR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinde ziyaret ettiği Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına artık kesin gözüyle bakılıyor. Ankara'da ise iki ihtimal üzerinde duruluyor; Mansur Yavaş ve Cengiz Topel Yıldırım. İYİ Parti'nin de desteklediği Mansur Yavaş için anket çalışması yapıldığı öğrenilirken, Yavaş'ın aday yapılmaması durumunda, tek seçeneğin Cengiz Topel Yıldırım olacağı belirtiliyor.

İZMİR BİR SONRAKİ PM'YE
Ankara ve İzmir adaylarının, bir sonraki Parti Meclisi'nde karara bağlanacağı tahmin ediliyor. 

BÜYÜKŞEHİR İLÇELERİ YENİ YILA BIRAKILACAK
Şu ana kadar 7 büyükşehir, 20 il adayını açıklayan CHP'nin, İYİ Parti'ye bırakılan 10 il dışında, 13 büyükşehir ve 31 il adayını da kısa sürede netleştirmesi bekleniyor. Ayrıca, toplantıda adayı kesinleşen büyükşehirlerin ilçeleri ise, bir sonraki Parti Meclisi'ne bırakılacak. Aday gösterilen isim ile birlikte, işbirliği anlaşmasına varılan İYİ Parti ile de ilçe adayları masaya yatırılacak.