GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
4 Mayıs 2023 Perşembe 14:31

Gözde Grubu’nda açıklama: Suçlu Gediz Elektrik!

Çiğli’deki Myway Wıns Blue Sitesi’nde yaşanan elektrik ve su krizi ile ilgili açıklama yapan Gözde Grubu asıl sorumlunun Gediz Elektrik olduğunu ileri sürdü.

EGEDESONSÖZ - Çiğli’nin Balatçık Mahallesi’nde yer alan MyWay Wins Blue sitesinin sakinleri yaşadıkları sorunlara karşı dün gece eylem yapmış. Yaklaşık 1 yıldır elektrik, su kesintlerinden dolayı isyan eden vatandaşlar site yönetimini istifaya çağırmıştı.

Eylemlerin sosyal medyada gündem olması üzerine MyWay Wins Blue sitesini yaptıran Gözde Grubu yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada trafo yeri göstermeyen belediye ile Gediz Elektrik’in sorumlu olduğu ifade edildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Şirketimiz yükleniminde bulunan MYWAY WINS BLUE projemizin Yapı Kullanma Belgesi 1.5 yıl önce alınmıştır.

2017 yılında, İZSU, TÜRK TELEKOM, İZMİRGAZ ve GEDİZ ELEKTRİK firmalarına proje inşaat aşamasındayken gereken tüm bilgi ve belgeler verilerek ilgili makamlara tüm bağımsız bölümlerin abonelik başvuruları yapılmıştır.

Süreç içerisinde MYWAY WINS BLUE projesinin doğalgaz su, telefon ve internet altyapıları ilgili kurumlar tarafından bağlanarak kullanıma sunulmuştur.

Firma olarak GEDİZ ELEKTRİK yetkililerine defaeten yaptığımız başvuru ve talepler, “Belediyenin trafo yeri göstermemesi” gerekçesiyle işleme alınmamış ve site sakinlerinin mağduriyetine neden olmuştur. Elektrik kesintileri nedeniyle su pompalarının çalışmaması su kesintisi sorunlarına da neden olmaktadır.

İzah edildiği üzere, firmamız bu hususta üzerine düşen sorumluluğu baştan itibaren yerine getirmiştir ve sürecin takipçisi olmuştur. Şu andaki süreç ise tümüyle GEDİZ Elektrik firmasının sorumluluğu ve yükümlülüğündedir. Konunun takipçisi olduğumuzu ve bu süreçte site sakinlerinin mağduriyetinin giderilmesi için çözüm için çabalarımızı sürdürmekte olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.