GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Mart 2020 Cuma 12:23

Görüntüler tepki çekmişti: Tekmeci köpeğin sahibi çıktı!

Karaburun’da akaryakıt istasyonunda çalışan bir kişinin yavru köpeği tekme atan görüntüleri tepki çekmişti. Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Köpeğe tekme atan kişi köpeğin sahibi çıktı. Yasal işlemleri yapacağız” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Karaburun İlçesi’nde şehir merkezine girişte bulunan bir akaryakıt istasyonunun kıyafetlerini giymiş bir kişinin yavru köpeğe tekme atarken görülen video görüntüleri tepkilere neden oldu.  Yol kenarında koşan yavru köpeğe vuran kişinin daha sonra kucağına alıp bağıran köpeği sıkıştırması sosyal medyada da hızla yayıldı. Sosyal paylaşım hesabı İzmir’de Çevirme’de de yayınlanan görüntüler sonrası açıklama geldi.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “İlçemizin girişindeki akaryakıt istasyonu önünde meydana gelen yavru Köpek tekmeleme paylaşımı ile ilgili kamuoyumuzun hassasiyetine çok teşekkür ediyorum. Paylaşım bilgisinin belediyemize ulaşmasını takiben gerekli araştırmaya başladık. Kamera kaydından yola çıkarak, dünya güzeli bu minik köpeğe tekme atan şahsın, maalesef köpeğin sahibi olduğu ve akaryakıt istasyonu çalışanı olduğu bilgisine ulaştık. Yavru köpek sahipli olduğu için sadece yasal süreci takip edebiliyoruz. Köpeğin sağlık durumu şu an gayet iyi. Eş zamanlı olarak konu ile ilgili gerekli adli süreç başlatılmıştır.

Köpeğin sahibinin çalıştığı benzin istasyonunun sahibi ile de dün gece görüştüm, kendilerinin de hayvansever olduğunu, olaydan duydukları üzüntüyü ilettiler. Biz de Karaburun Belediyesi olarak adli makamların vereceği her türlü kararın gereğini tereddüt etmeden yapacağız. Duyarlılık gösteren tüm yurttaşlarımıza ve @izmirdecevirme yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

İŞ AKDİ FESHEDİLDİ

Öte yandan, yavru köpek istasyonda isim hakkı bulunan ALPET kurumsal yönetimi tarafından sahiplenildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimler tarafından da kontrolleri yapılan yavru köpek Karaburun Belediyesi tarafından kayıt altına alındı. Ayrıca, ALPET yönetimi ve istasyon yetkilileri tekme atan şahsın iş akdini feshederken konuyu savcılığa taşıdı.