GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Haziran 2024 Cumartesi 08:45

‘Görkem Duman’ şartı: Buca’da dikkat çeken bağış!

Buca ilçesi sınırlarında yaşayan hayırseverler Zafer Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 2 parsel olmak üzere toplam büyüklüğü 66 bin 422,16 metrekare olan tarım arazisini Buca Belediyesi’ne şartlı bağışlama kararı aldı. Meclis gündemine gelecek maddede Görkem Duman’ın belediye başkanlığı yaptığı süreyi kapsayacak olan bağış sürecinde yetiştirilecek ürünlerin ihtiyaç sahipleri için kullanılması şartı yer aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclis gündemi belli oldu. Bir çok gündem maddesinin yer aldığı meclis gündeminde en dikkat çekici madde ise şartlı bağış oldu.

Buca Belediye Başkanlığı görevine Görkem Duman’ın seçilmesinin ardından sosyal yardımlara ağırlık veren Buca Belediyesi’nde gıda desteği birçok şekilde vatandaşlara sağlanırken ilçe sınırları içerisinde yaşayan hayırsever vatandaşlardan örnek bir destek geldi.

Zafer Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 2 parsel olmak üzere toplam büyüklüğü 66 bin 422,16 metrekare olan tarım arazisini Buca Belediyesi’ne şartlı bağışlama kararı aldı. Görkem Duman’ın belediye başkanlığı yaptığı süreyi kapsayacak olan bağış sürecinde yetiştirilecek ürünlerin ihtiyaç sahipleri için kullanılması şartı da yer aldı.

İlgili gündem maddesinde şu ifadelere yer verildi:

“F** K**, D*** K** ve K*** K*** adlarına kayıtlı bulunan Buca İlçesi, Kaynaklar mevkii, Zafer Mahallesi’nde yerleşik ve tapunun 52002 ada, 4 ve 5 parsel sayısında kayıtlı tarla vasfındaki taşınmazların kullanım hakkını; Buca Belediye Başkanı Sayın Görkem DUMAN’ın görev yaptığı süre boyunca, tarla olarak kullanılmak ve yetiştirilecek ürünlerin ihtiyaç sahipleri lehine kullanılmak üzere, üzerine hiçbir tesis ve bina yapmamak, üçüncü şahıslara devredilmemek, kullandırılmamak ve kiralanmamak şartı ile kullanılmasına ve süre sonunda tarla vasfında ve temiz olarak tarafımıza teslim edilmek ve taşınmazlar için yapılacak masraf ve harcamaların maliklerden talep edilmemesi koşuluyla bedelsiz olarak Buca Belediyesine verilmesi istenmiş olup; 5393 sayılı Belediye Kanunu 18. Maddesinin g bendinde yer alan bahsi geçen şartlı bağışın kabul edilmesi istemine dair önerge.”