GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Nisan 2019 Pazar 09:52

Görevi bırakan Şengül’ün başkanlık için gönlünden kimler geçiyor?

AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevini bırakan Aydın Şengül’ün yeni atanacak başkan noktasında gönlünden geçen isimleri yakın çevresine aktardığı öne sürüldü. Buna göre Şengül’ün Arslan, Uğurlu, Kemerli ve Az’ın olası başkanlığına olumlu baktığı belirtildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün istifasının ardından kulisler hareketlendi.

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ya da genel merkezden gelecek bir heyetin İzmir’de temayül yoklaması yapacağı aktarıldı. Teşkilatın tüm kademeleri ve yöneticileriyle fikir beyan edeceği çalışma kapsamında oluşturulan raporun Ankara’ya götürüleceği aktarıldı. Genel merkezin ise yeni başkan olacak kişide, ‘teşkilatı tanıması ve seçim sonrasındaki ortamı toparlaması’ özelliklerini aradığı aktarıldı. Gelecek heyetin bu tanıma uyan kişilerin üzerine yoğunlaşmasının beklendiği partinin koridorlarına konuşuluyor.

ŞENGÜL’ÜN GÖNLÜNDEN GEÇENLER
Öte yandan görevi bırakan Şengül’ün devreye girdiği ve yakın çevresine isimler önerdiği aktarıldı. Şengül’ün Buca’da ilçe başkanlığı ve belediye başkan adaylığı yapmış Mustafa Arslan’ın, Kemalpaşa Belediyesi eski Başkanı Arif Uğurlu’nun, Teşkilat Başkanı Tanfer Kemerli’nin ve Seçim İşleri Başkanı Ömer Az’ın başkanlığı noktasında olumlu görüş vereceği aktarıldı.

Çok sayıda ismin il başkanlığı noktasında kulis çalışmalarına başladığı ve Başkent’in yolunu tutanların bile olduğu öğrenildi.