GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Nisan 2019 Pazartesi 16:20

Görevi alan Soyer’in ilk durağı İstanbul mu olacak?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanan Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz günlerde iptal edilen programında flaş bir değişiklik yapılabileceği öne sürüldü. İddiaya göre İzmir’deki CHP’liler Soyer’in İstanbul’a giderek İmamoğlu’na destek vermesinin daha doğru olacağını düşünüyor.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Yerel seçimlerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Tunç Soyer hem mazbatasını aldı hem de göreve resmi olarak başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı devir teslim programı sonrasında Cumhuriyet Meydanı’na giderek Atatürk Anıtı’na çelenk koyan Soyer çalışmalarına başlayacağını açıkladı.

Soyer’in ilk program çerçevesinde rotayı İstanbul’a kırabileceği öğrenildi. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı sıfatıyla yarışan ve sandıktan galip çıkan Ekrem İmamoğlu’na mazbatasının verilmemesi durumu bir türlü sonuca ulaşmadı. İstanbul’da bazı noktalarda tekrar sayımlar gerçekleşirken Millet İttifakı cephesi başarının resmiyete ulaştırılması için mücadelesini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek Anıtkabir’i ziyaret eden İmamoğlu’nun İzmir’e geçeceği, Soyer ile bir araya geleceği ve mini miting düzenleyeceği aktarılmıştı. O program İmamoğlu’nun İstanbul’daki yoğunluğu nedeniyle iptal edilmişti.

Seçimden sonraki 1 haftalık sürede İzmirli milletvekillerinin İstanbul’a giderek oy sayımlarında nöbet tutması ve İmamoğlu’na destek vermesi dikkat çekti. İmamoğlu’nun ertelenen programının İzmir’de ne zaman yapılacağı belirsizliğini korurken ortaya bir iddia atıldı. Kulislere yansıyan bilgilere göre İzmir örgütündeki partililer Soyer’in İstanbul’a giderek İmamoğlu’na destek vermesinin daha doğru olacağını ifade etti. Düşüncenin Soyer’e ulaşıp ulaşmadığı belirsizliğin korurken İmamoğlu programının İstanbul’da yapılma ihtimalinin doğdu aktarıldı.