GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Temmuz 2024 Çarşamba 11:59

Görevden alınmıştı... Mahkemeden Kayalar kararı!

Yolsuzluk iddiası ile geçtiğimiz dönem görevden uzaklaştırılan Menderes Belediyesi geçmiş dönem Başkanı Mustafa Kayalar bugün gerçekleştirilen dava sonrası tüm suçlamalardan beraat etti. Karar sonrası adliye önünde açıklamalarda bulunan Kayalar’ın avukatı ve CHP İzmir İl Hukuk Komisyonu Başkanı Murat Aydın, “Bu dosya baştan aşağı bir kumpastı. Ve baştan aşağı Menderes Belediye Başkanı'nı görev yaptırmayarak Menderes halkının iradesini yok etme amacına yönelik bir davaydı. Yargı eliyle yapılan bu kumpasa yargı cevap verdi ve sayın başkan beraat etti” dedi.
EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2019-2024 yılları arasında Menderes Belediye Başkanlığı görevine seçilen ancak yolsuzluk operasyonundan gözaltına alınan ve sonrasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Mustafa Kayalar’ın yolsuzluk ve rüşvet alma suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada sonuç çıktı.

İddianamede Kayalar'ın kayınpederi Ruhi Durak'ın üzerine geçirilen Bodrum-Akyarlar'daki  villanın tapudaki rayiç bedelinin 550 bin TL olduğu belirtilmişti. Durak'ın 4 milyon 750 bin TL karşılığında Kanada'dan gelen bir Türk vatandaşına villayı sattığı, bu bedelin 550 bin TL'sinin banka kanalıyla hesabına gönderildiği ve kalan kısmını elden alındığı yönünde iddialar nedeniyle görevden uzaklaştırılma kararı alınan ve belediye başkanlığı görevini yerine getiremeyen Kayalar için bugün görülen davada beraat kararı çıktı.

BAŞTAN AŞAĞIYA KUMPASTI
Kayalar’ın avukatı olan ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi İl Hukuk Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Murat Aydın karar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kararın siyasi olduğu belirten Aydın şu ifadeleri kullandı;

“Belediye Başkanı Mustafa Kayalar bugün bütün suçlamalardan beraat etti. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, Sayın Başkanım rüşvet alma suçunu işlemediğini, görevini ihmal etmediğine karar verdi. Ve tüm suçlardan beraatine hükmediyor. Bu dava yargı eliyle, halkın iradesini gasp etmeye çalışanların, Menderes'i ‘2 yıl başkansız bırakanların emeklerinin yargı ve yargı yoluyla verilmiş bir cevabıdır. Bu dosya baştan aşağı bir kumpastı. Ve baştan aşağı Menderes Belediye Başkanı'nı görev yaptırmayarak Menderes halkının iradesini yok etme amacına yönelik bir davaydı. Yargı eliyle yapılan bu kumpasa yargı cevap verdi ve sayın başkan hakkında beraat etti. Bu kumpası kuranlara, bu iddiaların doğru olmadığını bildikleri halde, doğruymuş gibi davrananlara buradan selam olsun.”