GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Haziran 2024 Perşembe 17:34

Gönüllü dalgıçlardan Foça'da çevre temizliği!

İzmir’in Foça İlçesi’nde gönüllü dalgıçlar 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla su altı temizliği yaptılar. 2 saat gibi kısa bir sürede denizin içinden çıkanlar hem dalgıçları hem görenleri üzdü. Dalgıçlar vatandaşlardan çevre ve deniz kirliği konusunda duyarlı olmalarını istediler.

Foçada gemilere hizmet veren bir şirketin(Ada Marine) gönüllü dalgıçlarının Foça Küçükdeniz Limanı ve Balıkçı Barınağı dolayında yaptığı sualtı temizliğine Foça Kaymakamlığı, Foça Belediyesi, Liman Başkanlığı, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile Merkez Su Ürünleri Kooperatifi destek verdi. Yapılan çalışma sonrası denizden çıkarılan onlarca araba lastiği, pet ve cam şişeler, metal içecek kutuları, ağlar, mangal ızgaraları, hortum, halat gibi  çok ve çeşitli atıklar sahilde bekleyen belediye araçları tarafından çöp istasyonuna götürüldü. Dalgıçlar deniz altındaki kirliliğin inanılmaz boyutta olduğunu ve üzüldüklerini söylediler.

BİZ TEMİZLEMEYE GÖNÜLLÜYÜZ SİZ KİRLETMEMEYE GÖNÜLLÜ OLUN
Dalış ekibinin başkanı Mert Fırat gemiler için çalışma yaparken bile fırsat buldukça denizi temizlemeye çalıştıklarını ama diğer taraftan bazı kişilerin her türlü çöpü denize atmaya devam ettiğini söyledi. Kendilerinin denizi temizlemeye gönüllü olduğunu  vatandaşların da denizi kirletmemeye gönüllü olmasını dilediklerini belirten Mert Fırat; “Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla gönüllü olarak Foça Kaymakamlığı, Liman Başkanlığı, Tarım İlçe Müdürlüğü, Su Ürünleri Kooperatifi, dalış ekibim ve belediye ile birlikte kısa bir sualtı temizliği etkinliği yaptık.  Deniz dibinden çok sayıda materyal çıktı. Şişeler, aluminyum malzemeler, tenekeler, lastikler, plastik atıklar. Maalesef denizlerimizin durumu biraz sıkıntılı. İnsanlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz.  Deniz dibinde çok fazla atık var. Foça'daki halkımızdan, gelen misafirlerimizden, Foça’yı kirletmemeye gönüllü olmalarını istiyoruz. Biz zaten gönüllü olarak temizlemeye varız. Onlardan sadece bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. ”dedi.