GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Nisan 2019 Cumartesi 18:22

Gölpark artık ücretsiz... İki yeni kapıya iki simge isim!

Menemen Belediyesi’ne ait Gölpark Tesisleri ücretsiz hale getirilerek halka açılan kapıların ismi Musa Anter ve Deniz Gezmiş olarak değiştirildi.

EGEDESONSÖZ- Menemen’de 2016 yılında açılan ve ücretli olarak hizmet veren Gölpark Rekreasyon Alanı ücretsiz hale getirildi. Seçimden önce Başkan Serdar Aksoy’un tesislerin ücretli olmasını eleştirerek Berlin Duvarı benzetmesi yaptığı tesisler, bugün yapılan törenle ücretsiz hale getirildi. Tesisin halka açılan iki kapısına da Musa Anter Kapısı ve Deniz Gezmiş Kapısı olarak adlandırıldı.

Yapılan etkinlikte konuşan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy şu ifadeleri kullandı:

“Göreve gelmeden önce o kapılar açılacak demiştik. Ötekileştirmeyi reddederek, ikinci sınıf vatandaş muamelesinin önünü kesmek için söylemiştik. İnsanları birbirinden ayıran, ötekileştiren zihniyetle bu kapılar bugüne kadar açılmamıştı. Artık Menemen’de ayrı gayrı yok, bölünme yok, Menemen’de toplumsal kardeşlik var. Önümüzdeki 5 yıl içinde bu toplumsal kardeşlik devam edecek. Verilmiş olan ilk söz kapının açılmasıydı, ikinci bir söz daha var, o ikinci sözü de burada tutuyoruz. Net açık bir şekilde artık bu kapının adı Musa Anter Kapısı’dır. Musa Anter’in mücadelesi, bizim üç aydır sürdürdüğümüz mücadele ile örtüşüyor. Biz Menemen’de direndik, direnerek kazandık. Burada bir kapımız daha olacak, o kapının adı da Deniz Gezmiş Kapısı.”