GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Haziran 2022 Salı 22:53

Gökdelen inşaatında acı kaza... İşçiler iş bıraktı!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Mahall Bomonti inşaatının şantiyesinde çalışan bir işçinin kafasına gaz beton düştü. Kafasına gaz beton düşen işçi ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan işçinin ardından şantiyedeki diğer inşaat işçileri sağlık personellerinin ve ambulansın yetersiz olduğu gerekçesiyle iş bıraktı.

EGEDESONSÖZ – İzmir’in Konak ilçesine bağlı Türkerler İnşaat tarafından yapımı devam eden Mahall Bomonti şantiyesinde inşaatta çalışan bir işçinin kafasına gaz beton düştü. Kafasına gaz beton düşen işçi ağır yaralandı.

Hastaneye kaldırılan işçinin şantiyedeki diğer işçiler protesto gösterisinde bulundu. Şantiye sahası içerisinde ambulans ve sağlık personelinin olmadığını ve iş güvenliğinin yetersiz olduğunu belirten işçiler, iş bıraktı.

'HİÇBİR ŞEY YAPAMIYORSAK ÇALIŞMAYACAĞIZ, HAKKIMIZI SAVUNACAĞIZ'
İş bırakan işçiler, haklarını savunana kadar çalışmayacaklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:

Hepimiz insanız, burada hep beraber çalışıyoruz. İşçi arkadaşımız kanlar içindeydi, kucağımıza aldık götürdük. Çok sayıda kan kaybetmiş, nabzı bile düşük atıyordu. Baktığımızda kurtulma ihtimalinin olmadığını düşündük. Yarın aynı durumda olmak istemiyorsak burada dimdik durup hakkımızı savunacağız. Elinde sonunda gelecekler. O sorumlu şahıs buraya gelecek. Bu insanın hakkını savunmalıyız. Hangi inşaatta canımız kadar ucuzdu? Bütün inşaatlarda ambulans ve sağlık personelleri var. Burada geceyi bırakın gündüz bile sağlık personeli yok. Hiçbir hakkımız ve savunmamız yok. Hiçbir şey yapamıyoruz, yapamıyorsak duracağız, çalışmayacağız, hakkımızı savunanacağız. Savunalım ki hakkımızı versinler.

Açıklama “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” sloganlarıyla son buldu.