GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Mayıs 2023 Cumartesi 09:13

Giyimcilerin başkanından seçim sonrası için kur yorumu: Artışa geçilmeli!

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, “Seçimden sonra yumuşak bir şekilde kur artışına geçilmeli” dedi

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ-  Tekstil sektöründe, seçim öncesi sabit tutulan kur  ve artan maliyetler dolayısıyla sıkıntılı günler geçiren ihracatçılar seçimin ardından beklentilerini dile getirdi.

Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulunan Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul pazar günü gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kur artışının yapılması gerektiğini belirtti.

KURA BASKI VAR
Seçim sonrası için ihracatçıların ve iş dünyasının kur beklentisi olduğunu kaydeden Ertuğrul, “Seçim öncesi çoğu konu rafa kalktı. Seçimin ardından kim kazanırsa kazansın iş dünyasının ve sektörümüzün beklentileri olacaktır. En çok gündeme gelen konu kur.  Kurun yükselmesi ihracatçılar açısından oldukça önemli. Şu sıralar seçim öncesi kura baskı var. Karışıklık yaşanmasın diye merkezi hükümet kuru sabit tutuyor. Seçimden sonra yumuşak bir şekilde artışa geçilmeli” diye konuştu.

YAYGIN HALE GELDİ
Ertuğrul, öte yandan, son günlerde tekstil sektöründe artan kiralar ve e- ticarete yönelimin artmasının gündeme gelmesini değerlendirdi. Başkan Ertuğrul, “E ticaret yaygın hale geldi. Yurt dışında çalıştığımız tüm müşterilerin tümü e ticarete yönelmeye başladı. Özellikle pandemiden sonra alışverişlerin çoğu e ticaret üzerinden yapılıyor. İzmir’de de bu böyle ancak mağazacılığın biteceğini düşünmüyorum. E ticaret bazı konularda daha avantajlı olabilir. Fiyatlar da daha cazip geliyor. Hatta bazıları kargoyu ayağınıza kadar getiriyor.

Mağazacılığın önüne geçiyor gibi görünse de mağazacılar için müşterinin görerek deneyerek satın alması söz konusu. Mağazalar, bulunduğu konum itibariyle ve e ticarete yönelimin fazla olması nedeniyle ya da fahiş kira nedeniyle iş yapamayıp kapatmış olabilirler.  Ancak kentimizde bildiğimiz bir oran yok” ifadelerine yer verdi.