GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Aralık 2021 Pazar 08:55

Girişimci Mehmet Yaman: Bu işi Anayasa Mahkemesine götüreceğim!

Güzehbahçe’de yapımı yılan hikayesine dönen ve hukuki süreci devam eden Gokart pisti projesini hayata geçirmekte kararlı olan Mehmet Yaman, “Bir yılda hakkımızda altı dava açtılar, beşi lehimize bitti. Eksiklerle dolu bilirkişi raporuyla, bunu yapamazsın dediler. Ben bu iş uğruna baş koydum, ortada büyük bir yanlışlık var. O tesisi yapmak için Anayasa Mahkemesi’ne, hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğim” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Güzelbahçe’nin Yelki mahallesine yapımı gündeme gelen ve dört yıldır konunun yargı sürecinde olması nedeniyle hayata geçirilemeyen Gokart Pisti projesinde yeni bir gelişme yok. Ancak işletmeci Mehmet Yaman, hakkında açılan davalara rağmen pes etmeyeceğini belirterek, konuyu Anayasa Mahkemesi’ne, hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyarak o tesisi mutlaka yapacağını söyledi.

ALTI DAVADAN BEŞİNİ KAYBETTİLER

Son bir yıl içinde, aynı anda hakkında altı dava birden açıldığını, bunlardan beşinin dava açanların aleyhine olduğunu anlatan Mehmet Yapan, “Süreci uzatmak, iş yaptırmamak için yaptılar bunu. Davaların her biri, ayrı ayrı İdare mahkemelerine açıldı. Beş dava, davacıların aleyhine sonuçlandı” dedi. Bir davada da mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlatan Yaman, şu bilgileri aktardı:

“Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi, sonra da planı iptal etti. Bunu, bilirkişi raporuna dayanarak yaptı. Bu işi yapabilmen için iki madde gösteriliyor. Birinci maddede, bunu yapamazsın, deniyor. İkinci maddede ise bunu  yapabilmen için, şunu şunu yerine getirmen lazım, diyor. Bilirkişi raporuna bizim lehimize olacak hiçbir şey koymamışlar. Bilirkişi raporunda eksikler var. O raporu veren kişi, toprakçı, bitkici değil. Artı, Makine Mühendisleri odasından da görüş alınmamış. Bu araçlar, ağaçlara zarar verir, deniliyor. Hangi araçlar? Oysa Gokart, otomobilin 20’de biri kadar emisyon üretir.”

VİLLA SAHİPLERİ, ORADA İNSAN İSTEMİYORUZ, DİYOR!

2018 yılından bu yana mahkemelerle uğraştıklarını belirten Mehmet Yaman, Güzelbahçe ve Büyükşehir belediyelerinin yanı sıra o bölgede villaları olan bazı kişilerin de dava açtığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Villalarda oturanları davet ettik, görüştük. Araçlarımızdan şu kadar emisyon çıkıyor, diye anlattık. Biz biliyoruz, buraya insan gelmesini istemiyoruz, yanıtını verdiler. Bizim burada yapmak istediğimiz naçizane çocuklar için bir eğitim spor merkezi. Spor tesisinin çevreye en küçük bir zararı yok oysa. Çevreyi bahane ederek bizi uzaklaştırmak istiyorlar. 2017’den 2018’e kadar bana hiç dokunmadılar. Ne zaman işin yüzde 90’ınını bitirdim, benimle uğraşmaya başladılar, gel bakalım, bu işin bir raconu var, dediler.”

DURUN, DAHA BEN NELER YAPACAĞIM!

“Bu sürecin sonu için umutlu musun?” sorusuna, “Tabii ki umutluyum” diyen Mehmet Yaman, şu görüşlere yer verdi:

“Büyük bir yanlışlık var ortada. Ben bu konuyu Anayasa Mahkemesine, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar götüreceğim. Orada bir işletme, bir bina yok. Encümen kararı olmadan orayı nasıl mühürlersin? Daha durun, ben neler yapacağım. Ben bu işi sonuna kadar götürmek için ant içtim. Bu plan olmaz, başka plan yaparım. Onların rahatı bozulacak diye, böyle bir tesisi kötülemeleri benim ciğerimi acıttı. Bunun hesabını soracağım onlardan. Dubai’ye yarışlara gidiyorum, 6 sporcumla. Yarış 24 saat aralıksız sürüyor. Sodi World Series 24 Hours Endurance Race, yarışları. Böyle bir yarışı neden biz İzmir’de, Güzelbahçe’de yapmayalım? Bacasız sanayi dediğimiz turizmin bir koludur, bu spor dalı. Türkiye’deki tesislerin hiçbiri, oradaki tesislerin yanına yaklaşamıyor. Oysa biz uluslararası yarışların yapılabileceği muhteşem bir tesis yapmak istiyoruz.”