GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Eylül 2021 Perşembe 13:53

Gıda teröristlerine göz açtırılmadı... İzmir jandarmasından ‘salça’ operasyonu!

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde ruhsatı olmayan ve toplum sağlığını aykırı salça üretimi yapan adrese operasyon düzenlendi. Son kullanma tarihi geçmiş 52 ton 409 kilogram işlenmiş biber közü ve salça sosu ele geçirildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipler, Kemalpaşa İlçesi Bağyurdu Yeni Mahalle Halit Bağı Küme Evleri Mevkii’nde V.K isimli şahsın, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmayan, hayvan damı olarak kullanılan alanda insan sağlığına aykin bir şekilde salça üretimi yaptığını belirledi.

Savcılığın talimatı ile İzmir İI Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma Timi, Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kemalpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince belirlenen adrese düzenlenen operasyonda 5 adet üretim havuzu ve 5 adet üretim makinası olduğu görüldü.

Operasyonda satışa arz edilmek üzere plastik bidonlar içerisinde piyasa değer yaklaşık 900.000 TL olan toplam son kullanma tarihi geçmiş 52 ton 409 kilogram ağırlığında işlenmiş biber közü ve salça sosu ele geçirildi. 

Şüpheli V.K İsimli şahıs hakkında bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaçların ticareti suçu hakkında adli işlemlere başlatıldı. İşletmenin mühürlendiği kaydedildi. Ele geçirilen ürünlerin imha edileceği belirtildi.