GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
5 Kasım 2019 Salı 13:23

Gıda Mühendisleri'nin başkanı uyardı: 14 liradan aşağı tabldot olmaz!

Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı İbrahim Uğur Toprak, esnaf lokantalarında tabldot usulü ile satılan 4 kap yemeğin 14 liradan aşağı olmaması gerektiğini belirterek “9-10 liraya satıyorlar. Bunun sorgulanması gerek. Ya bir şeyleri eksik olacak ya malzemeden çalacaklar ya da gramajdan çalacaklar” dedi.

Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı İbrahim Uğur Toprak, SonSöz TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programında Aslı Eren’in konuğu oldu.

İstanbul ve Tekirdağ'da çok sayıda kişinin ıspanak yemeği yedikten sonra zehirlenmesi ile ilgili konuşan Toprak, “Ispanak zorlu koşullarda yetiştirilip satışa çıkarılıyor. Tarladan çıktıktan sonra yıkama havuzlarında yıkanıyor. Ispanak tarlalarındaki zararlı otlar genelde temizleniyor. Bu süreçte yabani otlar var ise mutlaka temizlenmesi gerekiyor. Yaşanılan sorun da burada. Vatandaşlarımız ıspanağı pazardan aldıklarında da iyice yıkamalı. Zehirlenmelerde ateş kusma gibi belirtileri var. Bilinçli tüketici olmalıyız. Merkezi hükümete nasıl denetim konusunda büyük sorumluluklar düşüyorsa yerel yönetimler de Pazar yerlerinin denetlemesinin yapması gerekiyor. Sadece zabıtalarla olmaz zabıtalar ile birlikte gıda mühendisleri yapmalı” dedi. 

Yemek sektöründe maliyetlere dikkat çeken Toprak, 4 kap yemeğin 14 liranın altında olmaması gereli olduğunu belirterek “9-10 liraya satıyorlar. Bunun sorgulanması gerek. Ya bir şeyleri eksik olacak ya malzemeden çalacaklar ya da gramajdan çalacaklar” dedi