GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Mart 2023 Perşembe 18:58

Genel Merkez karar verdi… CHP İzmir’de o ilçe başkanı görevden alındı!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, yetersiz çalışma gerekçesi ile Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur ve ilçe yönetimini görevden alma kararı aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Son dönemlerde ilçe başkanlarının görevden alınması ile sıkça gündeme gelen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de bir ilçe başkanı daha görevden alındı.

Genel seçimlere kısa bir süre siyasi partilerde milletvekilliği aday adaylığı istifaları gelirken, CHP İzmir’de flaş bir gelişme yaşandı. Gerek ilçe başkanları toplantılarında gerekse il yönetiminde gerçekleştirilen toplantılarda da geçmşiten bu ya ‘yeteri kadar çalışmıyor’ gerekçesi ile eleştirilen Urla İlçe Başkanlığı için karar verildi.

GENEL MERKEZ’DEN ‘GÖREVDEN ALIN’ TALİMATI
İlçe başkanlarından toplanan ve genel merkeze gönderilen raporların ardından ise CHP Genel Merkezi Urla İlçe Başkanlığı’nın görevine son verilmesi talimatını iletti. İlçe başkanı Hakan Özbadur ve ilçe yönetimi bugün gerçekleştirilen CHP İl Yönetimi toplantısı sonrası görevden alındı.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Urla ilçe başkanlığı ile ilgili kararı önümüzdeki günlerde net olarak verilmesi beklenirken, tüzük gereği ilçe kongresinin yapılacağı tarihe kadar geçici yönetimin ilçeye atanması bekleniyor. Seçime kısa bir süre kala ise atamanın önümüzdeki hafta içinde yapılabileceği kaydedildi