GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Aralık 2020 Cuma 13:07

Genel Merkez’den 'Menemen' çıkışı: Halk iradesinin çalınmasına izin vermeyiz!

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Her fırsatta milli irada diyenler şimdi milli iradeyi gasp etme, hukuku da buna alet etme peşindiler. Biz mahkemenin bu kadarına gerekli itirazı yaptık ve süreci yakından takip ediyoruz. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın çok güzel bir sözü vardır " Haksızlığı her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur. Biz Menemen halkının iradesinin çalınmasına asla ama asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- İzmir'in Menemen ilçesinde eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından başlayan yeni başkan vekili kim olacak tartışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Menemen Belediye Meclisi'nde gerçekleştirilen yeni başkanvekilliği seçimi için, Menemen Meclisi'nde Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı'ndan birer aday çıkarmıştı.

Gerçekleştirilen seçimlerde ilk 2 turda çoğunluk sağlanamazken, 3 ve 4'ncü turlarda oylamada eşitlik çıkması sonucu, seçim kuraya kalmış ve çekilen kura sonucunda CHP adayı Deniz Karakurt Menemen Belediyesi'nde yeni başkanvekili olmuştu.

Karakurt’a rakip olan AK Parti Adayı Aydın Pehlivan ise İzmir 2'nci Bölge Mahkemesi'ne giderek kuraya itiraz etmişti. Gerçekleştirilen itiraz sonrası İzmir 2'nci Bölge Mahkemesi, kuranın kapalı bir torbada yapılmaması gerekçesiyle seçimin kura bölümünün yürütmesini durdurma kararı almıştı.

Karar ile ilgili Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı üyelerinden ardı ardına açıklamalar gelirken, konuyla ilgili bir açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan geldi.

"SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"
Gerçekleştirdiği basın toplantısında Menemen ile ilgili de konuşan Torun, Menemen halkının iradesinin çalınmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi. Torun, "Menemen Belediyemizde yeni başkanvekili Belediye Meclisi'nde yapılan oylamadan sonuç çıkmayınca kura ile belirlendi. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileri, Genel Başkan Yardımcısı da dahil olmak üzere tüm kurallara uygun yapılan seçimi içlerine sindiremedi. Bu yöneticiler kurallarını kendilerinin belirlediği kura seçimine itiraz ettiler. Ardından İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'de kura seçiminin yürütmesini durdurma kararı aldı. Her fırsatta milli irade diyenler şimdi milli iradeyi gasp etme, hukuku da buna alet etme peşindiler. Biz mahkemenin bu kadarına gerekli itirazı yaptık ve süreci yakından takip ediyoruz. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın çok güzel bir sözü vardır " Haksızlığı her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur." Biz Menemen halkının iradesinin çalınmasına asla ama asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.