GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Eylül 2020 Çarşamba 21:12

Genel iş, Narbel işçisi için yetki başvurusunda bulunacak

Narlıdere Belediyesi'ne ait Narbel şirketinde çalışan işçiler, Belediye İş sendikasından istifa ederek DİSK'e bağlı Genel İş 5 no'lu şubeye üye oldu. Sendika yarın yetki başvurusu yapacak.

Nalıdere Belediyesine ait Narbel şirketinde çalışan işçiler, Belediye İş sendikasından istifa ederek DİSK'e bağlı Genel İş 5 no'lu şubeye üye oldu. 300 işçinin çalıştığı şirkette yüzde 80 işçinin üye olduğu Genel İş 5 No'lu şube yarın yetki için başvuru yapacak.

Narlıdere Pir Sultal Abdal Parkında buluşan işçiler, Genel İş 5 No'lu şube yönetimiyle yaptıkları toplantıda üye geçişleri üzerine görüşlerini bildirdiler. 2 yıldır Belediye İş'te örgütlü olduklarını ancak ekonomik ve sosyal haklarının karşılanmadığını belirten işçiler, sendika yönetiminin de taleplerine sessiz kaldığını ifade ettiler. Bu yüzden yeni dönem yetki sürecinde Genel İş 5 Nol'u şubede örgütlenmek istediklerini belirten işçiler, DİSK'in sendikal anlayışına güvendiklerini ve sorunlarının çözüleceğine inandıklarını söylediler.

"BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"
İşçilerle yaptıkları toplantıda konuşan Genel İş 5 No'lu şube Başkanı Ali Haydar Kara, "Sendikamız yaklaşık 1 ay önce Narlıdere Belediyesinde çalışan arkadaşlarımızın belirlediği işçi temsilcileriyle toplantılar yaptı. 5 ve 2 nolu şube ile örgütletlenme sürecini yürüttük. Şirkette çalışan işçi arkadaşlarımızdan üye süreci genel çoğunluğu sağlamış durumdayız. Yarın Bakanlığa yetkiye başvuruyoruz. 12 Eylül kalıntısı olan sendikalar yasasında saçma bir uygulama var; çalışanların yüzde 80'i özgür şekilde başka bir sendikayı tercih etse de yasadan kaynaklı istifa ettiği sendikada üyeliği bir ay daha devam ediyor. Onlar yetki aldığını düşünse dahi bizler bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

"TÜM HAKLARIMIZI KAZANCAĞIZ"
Yetki tespiti ile birlikte Sendikanın örgütlü olduğu diğer iş yerlerinde olduğu gibi işçi komitelerini hayata geçireceklerini aktaran Kara, son olarak şunları söyledi: "Bu iş yerinde de DİSK'in bayrağını dikeceğiz, işçilerin kazanımlarını, yasadan gelen hakları ne varsa kazanacağız"

Toplantı işçilerin "İnadına DİSK, inadına Sendika" sloganlarıyla son buldu. (Evrensel)