GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Eylül 2018 Çarşamba 09:46

Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’dan İzmir’de net mesaj: Kimseyi diğerinden fazla sevmiyoruz!

İzmir’de önceliğin 8 ilçede olduğunu aktaran Salıcı, “Mevcutların aday olması halinde o sonraki aşamadır. Bütün yemekleri birlikte yiyemeyiz. Giriş çorba sonra ana menü. Örgütteki tüm arkadaşlarımıza aynı gözle bakıyoruz. Kimseyi diğerinden ayrı tutmuyoruz, fazla sevmiyoruz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İzmir’de gerçekleştirilen bölge toplantısı sonrasında Egedesonsöz’e konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, yerel seçimler, aday belirleme yöntemleri ve İzmir’de yeni dönem için kararını 1 Ekim’de açıklayacak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun durumu hakkında net mesajlar verdi.

CHP’DE ADAY BELİRLEME HEP TARTIŞILIR!
Salıcı, “CHP'de adayların nasıl belirleneceğine dair tartışma var, hep de oldu. Ama bu sadece CHP'de var. Kimse AKP'de adayların nasıl belirlendiğini merak ediyor mu? Başka siyasi partilerde merak ediyor mu? Hayır etmiyor. Çünkü CHP her seçimde daha katılımcı yöntemleri deniyor. Bunlar bazen eğilim yoklaması olur, bazen seçim olur” dedi.

ÇALIŞMA YÜRÜTÜLECEK, YÖNTEM BELLİ OLACAK, ADAYLAR ORTAYA ÇIKACAK
Salıcı, “Şu anda yaptığımız bölge toplantısı ilk.  Bundan sonra 9 toplantı daha var. Önümüzde 6 aylık bir süreç var. Bu 6 aylık süreçte örgütümüz aday belirleme yönetimi ile ilgili ne düşünüyor, hangi yöntemle olması gerekiyor? Bunun görüşünü alıyoruz. Biz konuşmuyoruz, dinliyoruz. Yetkili kurumlar veriler eşliğinde aday belirleme yöntemini ilan edecek. Bölgelerde eğitim yoklaması mı deniyor, atama mı deniyor, fermuar sistemimi oluyor? Bunlarla ilgili çalışma yürütülecek. Sonrasında da adaylarımız ortaya çıkacak” açıklamasını yaptı.

BELEDİYELERİN BİZDE OLMADIĞI YERLERDE ADAYLARI ERKEN BELİRLEMEK İSTİYORUZ
“Biz, belediyelerin bizde olmadığı yerlerde erken tarihlerde adayları belirmeyi istiyoruz” diyen Salıcı, “Genel merkez, muhalefette olduğumuz ilçelerde adayların erken belirlenmesi yönünde. Bizim iktidarda olduğumuz yerlerde de belediye başkanlarımızın oyu, partinin oyu, belediye başkanlarının performansını görmek istiyoruz.  Hizmetlerden memnuniyet, vatandaşların bu konuda ne düşündüğü gibi noktaları belirlemek zorundayız. Ondan sonra yöntem ile ilgili bir karar vereceğiz. Fakat önceliğimiz muhalefette olduğumuz belediyelerde çalışma yapacağız” dedi.

İZMİR’DE ÖNCELİK 8 İLÇEDE
İzmir özelinde konuşan Salıcı, “Bizde olmayan 8 ilçeye öncelik vereceğiz. Mevcutların yeniden aday olması halinde o sonraki aşamadır. Bütün yemekleri birlikte yiyemeyiz. Giriş çorba sonra ana menü” diye konuştu.

ADAYLARA NET MESAJ: KİMSEYİ BİR DİĞERİNDEN AYRI TUTMUYORUZ, DİĞERİNDEN FAZLA SEVMİYORUZ!
‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun süreçteki değişim talebi yeni dönem adaylığını nasıl etkiler?’ sorusunu yanıtlayan Salıcı, “CHP'de belediye başkanı, örgütte çalışan, üye olan bütün arkadaşlarımıza aynı gözle bakıyoruz. Kimseyi bir diğerinden ayrı tutmuyoruz, diğerinden fazla sevmiyoruz. Bizi ilgilendiren şey şu; aday olmak isteyen veya adaylarımızın kamuoyundaki karşılığı nedir? Parti örgütünde ve seçmen nazarında karşılığı nedir? Şu anda ona bakıyoruz. Bütün bu konuştuğumuz süreçler sonrasında netleşecek. Milletvekili olanlar görevde olanlar adaylık isteyebilir. Görevde olanların istifa etmesi ve aday olması ilerleyen süreçte netleşir. Amacımız yerel seçimlerde Türkiye'nin genel iktidarı ile ilgili siyasi sonuç yaratabilecek bir sonuç elde etmek” ifadelerini kullandı.