GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
12 Nisan 2017 Çarşamba 12:57

Genç müzisyen Bora Aşçılar anısına konser

İzmir'in Göztepe semtinde, alkollü bir sürücünün kullandığı otomobilin çarpmasıyla yaşamını yitiren 16 yaşındaki müzisyen Bora Aşçılar için anma konseri düzenlendi.

Geçen 28 Mart'ta, Göztepe semti Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda alkollü bir sürücünün kullandığı otomobil çarptığı genç müzisyen Bora Aşçılar yaşamını yitirdi. Bora Aşçılar anısına Kültürpark'taki İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde anma gecesi düzenlendi. Gecede Bora'nın da yer aldığı amatör müzik grubu 'Grup Necati', Mavi Sanat Merkezi, Rota Koleji müzik grupları konser verdi. Konserde Bora'nın müzik yaşantısında söylediği parçalar seslendirildi. Bora ile birlikte söyledikleri şarkıları seslendiren arkadaşları, üzerinde O'nun resmi olan tişörtlerle sahne aldı.

1.03 promil alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpmasıyla hayatını kaybeden Bora Aşçılar'ın babası Osman Aşçılar, "Bora'nın hayalleri vardı. Türkiye'nin sayılı müzisyenlerinden birisi olmak istiyordu. Alkollü bir sürücü daha 16 yaşında onu bizden kopardı, üstelik ertesi gün serbest bırakıldı. Başka Bora'ların ölmemesi için alkollü kaza, alkollü yaralama, alkollü ölüme neden olmak yasasının değişmesi gerekiyor. Ben bu yasa çıkana kadar elimden geleni yapacağım. Artık cinayet işleyen alkollü sürücüler, elini kolunu sallaya sallaya gezmemeli" dedi. Acılı baba Osman Aşçılar, organizasyonun gerçekleştirmesinde büyük payı olan Grup Necati gitaristi Yağız Aykırı başta olmak üzere Mavi Sanat Merkezi, Zuhal Müzik, Rota Koleji, Altınordu Spor Kulübü başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. (DHA)