GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Mayıs 2024 Cuma 14:02

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı istifa etti!

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

EGEDESONSÖZ – Yerel seçimler sonrası partilerde yaşanan istifalar Gelecek Partisi’ni de sıçradı. Partinin 2021 yılından beri il başkanlığı görevinde bulunan Onur Sivaslı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Gelecek Partisi için çalışmaya devam edeceğini kaydeden Sivaslı gelecek yeni başkana da desteğini de dile getirdi.

Sivaslı’nın istifa duyurusu şu şekilde:

2021 yılından beri de büyük bir Onur ile sürdürdüğüm İzmir il Başkanlığı görevimi bugün itibari ile bırakıyorum.

İlk olarak Kurucu İl Siyasi İşler Başkanı olarak başladığım, hatta partimizin 2019 yılındaki  resmi kuruluşundan önce “Dostlar Platformu” adı altında Ankara’da Beysukent’te küçük bir villada teşkilatlanmaya başladığı günden bu yana bir nefer olarak çalıştığım partimde ‘kuruluş öncesi-kuruluşta ve kuruluş sonrası’ aldığım tüm görevleri layıkıyla yapmanın mücadelesini verdim.

Son 3 yıldır da il başkanlığı görevimi yol arkadaşlarımla birlikte bütün zorluklara rağmen gururla yaptım. Göreve geldiğim günden beri desteklerini esirgemeyen tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yolda sizler gibi değerli dava arkadaşlarını tanıdığım için Rabbime hamd ediyorum. Varsa haklarımı helal ediyor, sizlerden de haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Görevlerinizde gece-gündüz demeden tüm imkânsızlıklara karşın verdiğiniz emeğe şahidim, bu partide hepinizin alın teri var. Allah hepinizden razı olsun

Siyasette tadında bırakarak ayrılmak önemlidir. Bu genç yaşta nasip olan 1.5 yıllık ‘İl Siyasi İşler Başkanlığı’, akabinde üç yıllık il başkanlığı süresinin ‘görev bilinci’ açısından yeterli olduğunu düşünüyorum. Koltuktan kendi öz iradesi ile kalkabilmek siyasetçinin erdemidir. Dün olduğu gibi bugünde partimizin bir neferi olarak çalışmaya devam edeceğim. Süreçte halefim şimdilik belli olmasa da bu bayrak yarışında önümüzdeki dönemde yeni atanacak il başkanımıza gereken desteği göstereceğim.

Son olarak da görev sürem boyunca teşrik-i mesaim olan İzmir’imizin tüm STK’larına, basın mensuplarına, tüm siyasi parti temsilcilerine teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Görevlerinizde başarılar diliyorum.

En derin selam ve saygılarımla..!