GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Temmuz 2024 Pazar 22:37

Gediz su borusunu patlattı... Kordon susuz kaldı

Konak Alsancak’ta elektrik kablosu çalışmaları yapan Gediz binalara giden su borusunu patlattı. Kordon’da birçok yerde kesinti yaşanırken İZSU ekiplerinin müdahalesi sonrasında bölgeye su saatler sonra verilebildi.

EGEDESONSÖZ - Konak’ta iki kişinin yağmur sonrası elektirk çarpması nedeniyle hayatını kaybettiği olayın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Gediz A.Ş arasında tartışma yaşanmıştı. İki kurum ve taşeron firmalardan çok sayıda kişi tutuklanırken Alsancak’ta yeni bir olay yaşandı.

Restoran ve kafelerin olduğu 1. Kordon’da Gediz geniş bir alanda kazı çalışması yaptı. İzinsiz olduğu iddia edilen kazıda İZSU’ya ait su boruları patladı. Bölge uzun süreli susuz kalırken esnaf duruma tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU ekipleri bölgede çalışma yaparak sorunu giderdi. Kazılan yerlerin açıkta bırakılmış olması, günlerdir mekanların önündeki kazılar da ayrıca tartışmalara neden oldu. Binalarda yaşayan vatandaşlar ve işletme sahipleri mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.