GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Şubat 2019 Cumartesi 09:08

Gece yarısı kararını açıkladı: Tahir Şahin adaylık için ne dedi?

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin yeni dönemde hiçbir partiden aday olmayacağını belirterek, partisi CHP'ye sitem etti. Şahin, "Başkanlık yaptığım 4. dönemin sonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ufacık bir teşekkür görmemek, duymamak hem şahsımı hem Menemenli hemşerilerimi derinden üzmüştür" dedi.

20 yıldır  Menemen Belediye Başkanı olan CHP'li Tahir Şahin, 27 Ocak'ta yapılan MYK ve PM toplantılarında aday gösterilmemişti.  Şahin, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde hiçbir siyasi partiden aday olmayacağını duyurdu. Ancak Şahin bağımsız adaylık konusunda ise açık kapı bıraktı.
İşte o açıklama:

"1999 yılından bu yana büyük bir onula görev yaptığım Menemen Belediye Başkanlığı görevimi 31 Mart 2019 tarihine kadar aynı anlayış ile bu görevi onurla sürdüreceğim.

31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde bir kez daha aday olmam için siz değerli hemşerilerimden büyük bir destek gördüğümü belirtmek isterim. Sizlerden gelen destekler doğrultusunda yapılan araştırmalar neticesinde sizlerin yoğun desteğinin anketlere de yansıdığı görülmüştür.

20 yıl sonunda sizlerden inanılmaz bir destek görmek sevgi görmek her insana nasip olmaz. Gösterdiğiniz bu destek ve sevgiye bir değil milyon kez minnettarım.

Görev sürem içerisinde her zaman her daim yanımda olan başta Şahin aileme, belediye aileme, kamu kurum ve kuruluşlarına, belediye meclis üyelerimize, muhtarlarıma, sivil toplum örgütlerine, meslek odalarına, özel sektör temsilcilerine, hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan tüm partilerimize, ulusal ve yerel basın temsilcilerine ve en önemlisi şahsımı koşulsuz destekleyen siz değerli hemşerilerime sozsuz teşekkürler.

Başkanlık yaptığım 4. Dönemin sonunda Chp Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ufacık bir teşekkür görememek, duymamak hem şahsımı hem Menemenli hemşerilerimi derinden üzmüştür.

31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde hiçbir siyasi partiden aday olmayacağımı tüm kamuoyuna bildiririm.

Yine görev yaptığım bu süre içerisinde birlikte çalıştığım emekçi kardeşlerime ve Menemenli hemşerilerime hakkım var ise helal olsun. Sizler de hakkınızı helal ediniz. Menemen beni, ben Menemen’i çok sevdim.

Mevzu Menemen ise gerisi teferruat."