GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Aralık 2019 Perşembe 12:56

Gaziemir meclisinde gündem işten çıkarmalar… Arda’dan açıklama: Başkanlığın takdiri!

Gaziemir Belediye Başkanı Arda, 23 sözleşmeli personelin 6 tanesinin kurumla ilişkisinin kesilecek olmasıyla ilgili AK Parti’den gelen eleştiriye, “Sözleşmeli personel, adı üstünde 31.12.2019’a kadar çalışacağına dair imza atıyor. Bunu bile bile burada çalışıyor. Biz haber verme zorunluluğumuz olmamasına rağmen yollarımızı ayıracağımızın 1 ay öncesinden bilgisini verdik. Bu başkanlığın takdiri! Dolayısıyla bu uygulama böyle devam edecek” dedi.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) iktidar olduğu Gaziemir Belediyesi’nde sözleşmeli personellerin bazılarının 2020 yılında işten çıkarılacağı açıklandı. Konu, belediye meclis toplantısında gündeme geldi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grupları, 23 personelin 6 tanesiyle ilişkinin kesilmesiyle ilgili eleştirel bir tavır sergiledi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur Atmaca 2 personelle yola devam edileceğini söylerken geri kalan diğer çalışanlarla sözleşme yenilenmeyeceğini fakat yeni kurulan şirkete geçişlerin olacağını aktardı. Belediye Başkanı Halil Arda konuyla ilgili açıklama yaptı ve “Başkanlığın takdiri” dedi. MHP’li Meclis Üyesi Selahattin Şahin de şeffaf belediyecilik vurgusu yaparken yönetime eleştirilerde bulundu.

23 PERSONELİN TAMAMIYLA SÖZLEŞME YENİLEYELİM!
AK Partili Atmaca, “Sözleşmeli personellerimiz ciddi sıkıntı içindeler. Belirsizlikler bu arkadaşlarımızı ciddi karamsarlığa itmiş durumda. 23 arkadaşımızın 6 tanesiyle yola devam edilmeyeceği tebliğ edilmiş. 2 tanesi ile devam edilecek. Geri kalanların da sözleşmelerinin yenilenmeyeceği ancak şirket personeli olarak devam edeceği yönünde duyumlar aldık. Hak, hukuk ve adaletten bahsetmek lazım... Bu arkadaşlarımızın ilişiği kesiliyor bazılarının kesilmiyorsa bana sorarsanız tüm personelimizle yola devam etmemiz lazım. İnsanların almış olduğu krediler, ailevi problemleri, bakmakla yükümlü olduğu insanlar vardır. Kışın bu insanları başkalarına muhtaç halde bırakmak bizim anlayışımıza uymuyor. Özelikle rica ediyorum. 23 personelimizin mutlak ve mutlak tamamıyla sözleşmeler yenilenmeli. Bu insanlarla yola devam edilmeyecekse önümüzdeki dönem için duyuru yapmış oluruz, onlar da 1 yıl içinde karar alır ve yollarını çizerler. Benim şahsi ve grubum adına ricam 23 personelle bu dönem sözleşmenin yenilenmesidir. Sözleşmeli personelin kalıcı kadro ile ilgili beklentileri var. Bu kardeşlerimizin birçoğu şirketten geldiği için özlük haklarını bırakarak geldiler. Bu haklarını en azından kalıcı kadro almaları durumunda telafi hediyesi olarak düşünmek lazım... Bu kardeşlerimize sahip çıkmanızı öneriyorum. Belediyeler kar amacı güden işletmeler değildir. Sosyal belediyecilik anlayışıyla bakmak lazım… 23 personelin belediyemize yükü yapılan harcamalar yanında bir hiç olarak kalır” dedi.  

ADI ÜSTÜNDE SÖZLEŞMELİ PERSONEL, BU BAŞKANLIĞIN TAKDİRİ!
Belediye Başkanı Arda ise, “Sözleşmeli personel, adı üstünde 31.12.2019’a kadar çalışacağına dair imza atıyor. Bunu bile bile burada çalışıyor. Biz haber verme zorunluluğumuz olmamasına rağmen yollarımızı ayıracağımızın 1 ay öncesinden bilgisini verdik. Kendilerine iş arama seçeneği için bilgilendirme yaptık. Yola devam edeceklerimize de bilgilendirme yaptık. Personel giderlerimizin bütçenin yüzde 40’ının geçmemesi gerekiyor. O çok çok geçmiş. Diğer tarafından biz bağlayan şeyler var. Bu başkanlığın takdiri! Dolayısıyla bu uygulama böyle devam edecek” diye konuştu.

MHP’Lİ ŞAHİN: ŞEFFAF BİR ANLAYIŞLA DEVAM EDİLSE DAHA İYİ OLUR!
MHP’li Meclis Üyesi Selahattin Şahin de oturumda söz aldı ve “Yeni şirket kuruldu. Bu uygulamaları dışarıdan duyuyoruz. Bu uygulamalar için daha önceden meclis bilgilendirilse, bu anlamda ve genel anlamda şeffaf olunsa iyi olur. Allah’ın izniyle bu dönem buradayız. Belediye başkanımız sizsiniz. Kaza bela olmazsa meclis üyelerimiz de burada. Sevgi saygı çerçevesinde şeffaf bir anlayışla devam edilse daha iyi olur. Yetkilerinize kimse bir şey diyemez. Gaziemir size yetki verdi, kullanacaksınız tabii, ama kimseyi mağdur etmeden. 23 personel işten çıkarılacak. Sözleşmesi bitenler var. Çıkarılmayan var. Eşit davranılsa, şeffaf olarak bu uygulamalar yapılsa iyi olur” açıklamalarında bulundu.  

BURADA HER ŞEY DÜZGÜN İŞLİYOR
Şahin’in sözleri sonrasında konuşan Başkan Arda, “Sevgi ve saygıdan bahsettiniz. Burada hiç kimse kimseye karşı saygısız davranmıyor. Öyle bir ifade ettiniz ki bunu düzeltmeniz lazım! Mecliste herkes herkese karşı nazik bir şekilde konuşuyor. Burada her şey kanunlara uygun bir şekilde yapılıyor. Birçok denetime tabiyiz. Gündeme gelen konular, komisyonlara havale ediliyor. Komisyonlarda varsınız. Komisyonda olmazsanız şeffaflık olmaz. Ben oturduğum yerden bir karar almıyorum. Komisyonlarda tartışılıyor ve rapor buraya geliyor. Ve o raporlar doğrultusunda müzakere ediliyor ve oylanıyor. Burada her şey düzgün işliyor” cevabını verdi.

ŞİRKET HAKKINDA BİLGİ VERİLSEYDİ İYİ OLURDU, KOMİSYONA GİTMEDİ!
Şahin son olarak, “Tabii ki de bu mecliste kimse kimseye saygısızlık yapmıyor. Ben bunu kastetmedim. Örneğin yeni kurulan şirket daha önceden anlatılsa, ne amaçla kurulduğu söylense, ‘şirketi bu amaçla kullanılacağız’ diye anlatılsa iyi olur. O, komisyona gitmedi. Tabii ki de burada sevgide serbestiz ama saygıda mecburuz. Bu meclisi seviyorum ben” ifadelerini kullandı.