GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Mart 2018 Cuma 17:58

Gaziemir hep birlikte haykırdı: İstiklal Marşı'ma dokunma!

Gaziemir’de yaşayan vatandaşlar İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un da son kıtasını söylediği marşın yayınlandığı sosyal medya mesajında, “İstiklal Marşı’ma dokunma” vurgusu dikkat çekti.

EGEDESONSÖZ/Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstiklal Marşı’nın bestesi değişmeli” çıkışının ardından başlayan tartışma sürüyor.  Birçok yerde belediyeler ve STK’lar İstiklal Marşı’nı mehter eşliğinde söylerken son olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir etkinlikte,  marşın ilahi şeklinde seslendirilmesi üzerine yetkililer hakkında idari soruşturma başlatmıştı.

İstiklal Marşı ile ilgili dikkat çeken bir çıkış da İzmir’in Gaziemir İlçesi’nden geldi. Gaziemir’de yaşayan vatandaşlar İstiklal Marşı’nı okuyarak kamuoyuna mesaj verdi. Marşın, sosyal medya paylaşımında, “İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy, bestecisi Osman Zeki Üngör’dür.  İstiklal Marşı bu ülkenin onuru, bu ülkenin gururudur. Değiştirilemez, değiştirilmemelidir. İstiklal Marşı’ma dokunma!” ifadelerine yer verildi.

İlçede yaşayan esnaf, taksici, belediye çöpçüsü, öğrenci, sporcu ve çok sayıdan kişiden oluşan marşın seslendirilmesinde Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da yer aldı. Şenol, marşın son kıtasını okudu.