GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Ekim 2024 Salı 18:53

Gaziemir’de SGK borçları için kritik karar: Al camileri, sil borcu!

Gaziemir Belediye Meclisi, belediyenin vergi borçlarına karşılık ilçe sınırları içerisinde yer alan ve arsası belediyede bulunan 8 adet taşınmazı maliye hazinesine devredilmesi için harekete geçti 

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Hazine ve Maliye Bakanı  Mehmet Şimşek tarafından açıklanan ve sonrasında tartışmalara neden olan belediyelerin vergi borçlarının tahsil edilmesi için Gaziemir Belediyesi harekete geçti. 

Çay Mahallesi’nde 3, Atıfbey Mahallesi’nde 2, Yeşil Mahallesi’nde 2 ve Sakarya Mahallesi’nde 1 adet olmak üzere toplam 8 adet cami alanı için kritik bir karar aldı.  

Vergi borcuna mahsuben Maliye Hazinesine bedelli olarak devren satışının yapılmasının, trampa(takas) ve vergi borcuna karşılık devirle ilgili iş ve işlemleri yürütmek için Başkan Işık’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

Karar sonrası Başkan Işık mecliste yer alan gruplara teşekkür etti. 

ASLAN:  KOMİSYON KURULUP KARAR VERİLECEK 
Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Aslan, “Komisyonlarda bu raporlar görüşülürken biz sonucunda Gaziemir ilçesinde yaşıyoruz. Gaziemir Belediyesi'nin de geliri ve giderlerinde düşünmek zorundayız. Neticesinde tabii biz burada bu oluşan yerlerle ilgili incelemelerimizi yaptığımızda kararı oy birliği yaptık. Hazine müdürlüğü veya maliye bunu kabul ederse verilsin. Hiç olmazsa belediyemizin Sosyal Güvenlik Kurumuna veya vergilerine olan borçlar ödensin düşüncesiyle bu kararı oy birliğiyle aldık. İnşallah böyle olur. Tabii karşı tarafta maliyede bununla ilgili bir komisyonunu kurup, bu yerlerle ilgili araştırmasını yapacaktır. Alır veya almaz. Ama sonucunda biz burada yaşadığımız için buna oy birliği kararı verdik” ifadelerini kullandı. 
 
ŞAHİN: KABUL EDİLİRSE MEMNUN OLURUZ 
MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ise, “Belediyemizin SGK'ya ya da vergi ya da işte kamunun bir kısmına olan borçları ödenirse, ne kadar azalırsa buna biz de memnun oluruz. İnşallah kabul olur” dedi.