GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Eylül 2022 Çarşamba 12:38

Gaziemir’de ‘pazar yeri’ krizi… AK Parti ve Bakan Arda karşı karşıya!

Gaziemir Belediyesi Meclisi’nde Cumhur İttifakı ile Belediye Başkanı Halil Arda arasında yaşanan tartışmalar bu kez de meclis gündeminin dışına taştı. Meclis oturumlarında sık sık gündeme gelen Sarnıç pazaryeri ile ilgili Gaziemir Belediyesi’nin bir üst geçide pankart asması sonrası Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’dan yanıt gecikmedi.

EGEDESONSÖZ - AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında yaşanan tartışmalar ile gündemdeki yerinden düşmeyen Gaziemir’de bu kez pankart tartışması yaşanıyor.

Tapu sorunu ile sık sık gündeme gelen Gaziemir’in Sarnıç Mahallesi’nde vatandaşların uzun yıllardır pazaryeri talebi devam ederken, Gaziemir Belediyesi ilçe sınırlarında yer alan üst geçide Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda imzalı ‘Sarnıç pazaryeri neden yapılamıyor? Çünkü Milli Emlak Müdürlüğü yer tahsisi yapmıyor’ yazılı pankart astı.

İMAR PLANI OLMAYAN YERE NASIL PROJE YAPTINIZ?
Belediye Meclis oturumunda sık sık gündeme gelen konu ile ilgili ise AK Parti’den yanıt gecikmedi. Gaziemir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ise pankarta sosyal medya hesabından yanıt verirken, “Biz sizin yalanlarınızı ifşa etmekten bıktık, siz #Sarnıç ‘lı yurttaşlarımıza yalan söylemekten bıkmadınız. Pazar yeri yapacağız dediğiniz yer, 12192 ada 2 parsel. Burası imar planı dışında kalıyor.  İmar planı olmayan yere nasıl proje yaptınız? Aktepe‘de yer hazır, neden kapalı pazaryeri yapmıyorsunuz? Ya Doluzeylül Mahallesi? Neden sokakta pazaryeri kuruluyor?

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10160320640047188&set=pcb.10160320657107188