GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Mayıs 2021 Salı 12:47

Gaziemir’de 'Murat 124’lü polemik: Asıl freni patlayan CHP’li üyelerdir!

Gaziemir Belediye Meclisi Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu,  'Abdullah Arda Meydanı'nın isminin 'Gazi Meydanı' olarak değiştirilmesi talebine Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyeleri'nin 'ret' oyu vermesi ile ilgili olarak "Abdullah Arda kim ki? Halkın oyları ile gelmemiş biri. Zaten 2 yıl meclis üyeliği yapmış biri. CHP'liler Atatürk'ün ismine karşı çıkarak büyük bir zafiyet içine girdiler. Asıl freni patlamış Murat 124, Halil Arda'nın peşinden giden CHP'li meclis üyeleridir" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan Meclis oturumu yine tartışmalara sahne oldu.

Gaziemir Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu'nun Gaziemir ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve Belediye Başkanı Halil Arda'nın dedesi Abdullah Arda ismini taşıyan meydan için isim değişikliği önerisinde bulunmuştu.

Çağlarsu meydanın isminin 'Gazi' olarak değiştirilmesi önerisine CHP'li Meclis Üyesi Murat Serin ve Cumhur İttifakı üyeleri kabul oyu verirken, CHP'li Meclis Üyelerinin 'ret' oyu vermesi sonrası ilgili önergenin meclis gündemine alınması kabul edilmemiş oldu.

Reddedilen önerge sonrası ise Çağlarsu ile Başkan Arda arasında gerilim yükselmişti. Başkan Arda Çağlarsu'ya dönük, "Maşallah freni patlamış Murat 124 gibi gidiyorsunuz, nereye saldıracağınızı bilmiyorsunuz”  ifadelerini kullanırken, Çağlarsu'da kendisinin fikrinin sorulmamasını eleştirmişti.

Konuyla ilgili konuşan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya çok sert sözlerle yüklendi.

İSTEDİĞİ SORULARA CEVAP VERİP VERMEMEZLİK YAPAMAZ
Gaziemir Belediye Meclisi'nde kendisi ve muhalefetin verdiği soru önergelerine cevap verilmediğini belirten Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, "Halil Arda nereye seçildiğinin farkında değil. Gaziemir belediye başkanlığına mı seçildi, Halil Arda çiftliğine mi seçildi belli değil. Nereye seçildiğinin farkında değil. Benim verdiğim yazılı önergelere, Uğur İnan Atmaca'nın verdiği yazılı önergelere cevap vermedi. Mecliste sorduğumuz sorulara cevap vermedi. İstediği sorulara cevap verip vermemezlik yapamaz. Mecliste bir sürü soru sordum hiçbirine cevap vermedi. Ben bağımsız bir meclis üyesiyim. Hiçbir parti grubunun içinde olmadığım için, benim gündemle ilgili görüşümü sormak zorunda. Burası babasının çiftliği değil, istediği gibi yönetemez. Benim grup sözcüm yok. Benim her gündem maddesi ile ilgili ne düşüncem olduğumu sormak zorunda. Bunu yapmıyorsa gitsin babasının çiftliğini yönetsin. Kendisi nereye seçildiğinin farkında değil" dedi.

CHP'LİLER ATATÜRK'ÜN İSMİNE KARŞI ÇIKTILAR
Abdullah Arda isminin değiştirilmesi talebinin gerekçelerini de belirten Çağlarsu, "Abdullah Arda, Gaziemir Belediyesi'nin ilk kurtulduğu tarihte İzmir müftülüğü yapıyor ve seçimle gelmeyen ilk belediye başkanı. Yani halkın oyları ile gelmedi göreve… Atanmış ilk ve tek belediye başkanı Abdullah Arda... Bu meydanın daha önceki ismi zaten Cumhuriyet Meydanı'ydı, sonra burası Abdullah Arda meydanı olarak değiştirildi. Yani kutsal bir meydan değil, ismi değiştirilebilir. Buraya talep edilen, önerilen isimde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ismi, yani kısacası Gazi isminin konulmasını… Ancak bu konu CHP Grup Sözcüsü Ünal Işık'ın tavrı nedeniyle gündem alınmadı. AK Partililer ve CHP'den Murat Serin bir tek meydana 'Gazi' isminin konulmasını destekledi. Cumhuriyet Halk Partisi'nde Murat Serin haricinde tüm meclis üyeleri bu önerinin gündeme alınmasına 'ret' oyu verdi. Abdullah Arda kim ki? Halkın oyları ile gelmemiş biri. Zaten 2 yıl meclis üyeliği yapmış biri. CHP'liler Atatürk'ün ismine karşı çıkarak büyük bir zafiyet içine girdiler" dedi.

2024 GAZİEMİR'DE CHP'NİN SONU OLUR
Başkan Arda'nın 'freni patlamış 124 gibisin' sözlerine de yanıt veren Çağlarsu, "Asıl freni patlamış Murat 124, Halil Arda'nın peşinden giden CHP'li meclis üyeleridir. Benim frenim sağlam da asıl freni patlayan CHP grubu. CHP'nin Gaziemir'de oy oranı şu an yüzde 45 zaten. CHP Gaziemir'de kan kaybetmiyor, kangren oldu! Bir an önce toparlanmanın tek yolu, CHP'li Meclis üyelerinin bu tür yanlışlara karşı çıkabilmesidir. Yoksa 2024 Gaziemir'de CHP'nin sonu olur" dedi.