GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Haziran 2021 Pazartesi 14:54

Gaziemir'de meclis üyeleri kazan kaldırdı: İfadeye gitmediler!

Gaziemir Belediyesi'nde Başkan Halil Arda'ya yakın CHP'li 6 meclis üyesinin denetim komisyonu seçiminin ardından yaşanan tartışmalarla ilgili CHP İzmir İl Yönetimi tarafından oluşturulan komisyona vermesi gerektiği savunmayı yapmadığı ileri sürüldü.

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir'de parti için tartışmaları en yoğun yaşandığı Gaziemir'de sular durulmuyor.

Geçtiğimiz aylarda Cumhuriyet Halk Partisi  Meclis Üyesi İzel Zenginobuz Derinsu'nun, kamuoyunda Gaziemir Halil Arda'ya 'muhalif' olarak bilinen isimlerin, Denetim Komisyonu seçimlerinde grup kararına uymadığı iddiasıyla 10 CHP'li Meclis Üyesi'nin disipline gönderilmesi için il yönetimine dilekçe vermişti.

CHP İzmir İl Yönetimi'nin Derinsu'nun üst üste verdiği 2 disiplin dilekçesini de reddedilmesi sonrası bu kez de Başkan Arda ile birlikte hareket ettikleri söylenen 6 meclis üyesi için disiplin çanları çalmaya başladı.

'Muhalif' olarak belirtilen CHP'li Meclis Üyeleri, Denetim Komisyonu seçimleri sonrası bazı medya kuruluşlarında 'kavga' olarak lanse edilen seçim süreci sonuçlarını paylaşan 6 CHP'li Meclis üyesi hakkında dilekçe vermiş ve İl Yönetimi özel bir komisyon kurarak olayı inceleme kararı almıştı.

İFADE VERMEDİLER
CHP İl Başkan yardımcılarından oluşan heyet iddiaya göre altı meclis üyesini ifadeye çağırdı. Oluşturulan komisyon tarafından ifadeye davet edilen isimler ise yine iddiaya göre komisyonun çağrısına uymadı ve Gaziemir Belediye Meclisi üyesi altı CHP Meclis üyesi ifade vermeye gitmedi.

GÖZLER İL YÖNETİMİNDE
Altı meclis üyesinin komisyon üyelerinin çağrısına uymaması sonrası ise gözler il yönetim toplantısına çevrildi. Yarın toplanması beklenen CHP İzmir İl Yönetimi, komisyon kararına uymayan ve ifade vermeye gitmeyen meclis üyeleri için karar vermesi bekleniyor