GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Haziran 2023 Cuma 09:49

Gaziemir’de koltuk savaşları… İşte son kulisler!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de başlayacak olan kongre sürecinde ilçelerde hareketlilik yaşanmaya başlamış durumda. CHP İzmir’de en yoğun tartışmaların yaşandığı Gaziemir’de ise seçim hareketliliği başlarken, parti içinde ikiye bölünen ilçede taraflar hamlelerini yapmaya başlamış durumda…

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden startı verilen kongre süreci sonrası gözler ilçelerden başlayacak olan seçim heyecanına çevrildi.

CHP İzmir’de tartışmalar ve krizler ile gündemden düşmeyen Gaziemir’de de mahalle delege seçimleri öncesinde mevcut ilçe başkanı Kasım Özkan ile Belediye Başkanı Halil Arda’nın alacağı konumseçimin kaderini belirleyecek.

MEVCUT BAŞKAN ‘DEVAM’ DİYECEK
Mahalle delegeliği seçimleri öncesi ise  gözler mevcut ilçe başkanı Kasım Özkan’a çevrilmiş durumda. 2020 yılındaki kongre sürecinde birçok iddiaların ortaya atıldığı ve ‘sahte oy’ konularının mahkemelere taşındığı süreç sonrası görevine devam eden Özkan, parti içi muhalefetle mesai harcamak zorunda kalmıştı.

İlçe belediye meclisinde CHP Grubu’nda yaşanan çatlaklar konusunda yetersiz kaldığı ve Belediye Başkanı Halil Arda’ya zaman zaman muhalefet, zaman zaman ise destek çıkması nedeniyle eleştirilen Özkan’ın yeni dönemde de ilçe başkanlığı için aday olacağı kulislerde yer alıyor. Özkan’ın mahalle delegeleri seçimleri için de çalışmalara başlandığı öğrenildi.

ÖRGÜT ZORUNLULUKTAN ‘ÖZKAN’ DİYOR
Diğer yandan parti içi muhalefetin ise Özkan’ın örgüt ile bağının kopuk olduğunu düşünmelerine rağmen ‘Halil Arda karşıtlığı’ çatısı altında birleşerek yeniden Özkan'ı destekleyeceği kulislerde yer alan bilgiler arasında. Özkan’ın da seçim çalışmalarını da bu çerçevede yürüttüğü iddia edildi.

ARDA’NIN TAVRI NE OLACAK?
Ön seçim uygulanacağı belirtilen yerel seçimler öncesi yeniden aday olması beklenen Belediye Başkanı Halil Arda ise ilçe başkanlığı koltuğu için çalışmalara başladığı iddia edildi. Kulislerde Arda’nın, meclis üyesi olan Sercan Doğan’ı ilçe başkanı adayı olarak lanse ettiği ve bu kapsamda çalışmalar başlattığı yer alıyor. Arda’nın ‘B planı’ olarak ise Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu’yu başkanlık için işaret edebileceği iddia edildi. Arda’nın yeni dönem başkanlığının ilçe başkanlığından geçtiğini belirttiği de konuşulan bilgiler arasında yer alıyor.

ÖZKAN KOLTUĞU KORURSA…
İlçe kongresi sonrası ise parti içinde yapılacak önseçim ile belediye başkanı adayının belirlenmesi kesinleşirken, İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın koltuğunu koruması halinde belediye başkanlığı için CHP’de geçmiş dönem PM üyeliği de yapan ve sahada aktif şekilde çalışmalarını sürdüren Umut Tekin’in ismi ön plana çıkıyor.

İL YÖNETİMİ İZLEMEDE
Parti içinde iki kanadın olduğu Gaziemir’de seçimlerin yaklaşması ile birlikte olası bir kargaşanın önüne geçmek için ise il yönetimi, ilçedeki gelişmeleri yakından takip ettiği de edinilen bilgiler arasında.  Sık sık dosya savaşlarının yaşandığı ilçede Arda karşıtları ve Arda yanlıları olarak ayrılan gruplar da sık sık il yönetimine giderek karşılıklı şikayetlerde bulunması da örgütü rahatsız eden konular arasında yer alıyor.