GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Mayıs 2023 Cuma 18:38

Gaziemir’de kesin hesaba oy çokluğu

Gaziemir Belediyesi 2022 yılı Kesin Hesap Cetveli AK Parti ve MHP’nin ‘ret’ Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu’nun ‘çekimser’ oyuna karşın, CHP’li üyelerin ‘kabul’ oyları sonrası oy birliği ile kabul edildi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclisinin 2’nci oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise 2022 yılı Kesin Hesap Cetveli görüşmeleri yer aldı.

ÖZCAN: KASADA PARA OLMASI ÖNEMLİ
Gündem maddesi ile ilgili ilk olarak söz alan CHP’li Meclis Üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Özcan, “2022 yılında bir bütçe planlanmış. Denk bütçe şeklinde planlanmış. 285 milyon gelir gider olarak hesaplanmış. Ancak piyasanın istikrarsız oluşu, piyasadaki dalgalanmalar nedeniyle ek bütçe yapılmak zorunda kalınmış. Ek bütçeye ihtiyaç kalmasaydı giderlerde yüzde 99, gelirlerde yüzde 85 gerçekleşme olacaktı. Şu anki gerçekleşme oranı da bence başarılı bir bütçedir. Giderde yüzde 78, gelirde yüzde 68 olarak gerçekleşmiştir. Bütçe planlaması yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Gelir gider arasında bu kadar dengesizlik varken, bütçeyi artıda tutmak ve kasada para olması önemli” ifadelerini kullandı.

ARDA: 2023’DE AYNI ŞEKİLDE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ
Söz alan Başkan Halil Arda ise 2022 yılında yaşanan zorluklara rağmen başarılı bir süreç geçirdiğini belirtirken, “Plan bütçe komisyonunda başkanımızın belirttiği gibi 285 milyonluk bütçe yapmıştık. Bunda gerçekleşme yüzde 85. Ancak ek bütçe ile birlikte gelirlerdeki gerçekleşme oranı yüzde 68 olarak gerçekleşti. 31 Aralık itibari ile belediyemizin kasasında 20 milyon vardı. 2022 yılı tüm zorluklara rağmen bizim açımızdan iyi geçmiş bir bütçe oldu. İç ve dış borçlanmamız 0’dı. 2022’de herhangi malımızı satmadan, kredi kullanmadan bu zor döneme rağmen iyi şekilde geçirdik. İnşallah 2023 yılında da aynı şekilde devam etmek istiyoruz” dedi.

 Muhalefet meclis üyelerinden kesin hesap ile ilgili herhangi bir eleştiri gelmezken, oylaması yapılan gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.